× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κυβερνητική αδιαφορία για το Ειρηνοδικείο Λήμνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2021

Κυβερνητική αδιαφορία για το Ειρηνοδικείο Λήμνου

Με θέμα την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Λήμνου και την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ειρηνοδικείο Λήμνου, που εξυπηρετεί τους πολίτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, καθώς και πολλούς απόδημους Λημνιούς που διατηρούν ενεργή σχέση με τον τόπο τους. Παράλληλα, εκτός από τις άλλες αρμοδιότητές του ως Ειρηνοδικείο-Πταισματοδικείο (υποθέσεις, αλλά και έκδοση πιστοποιητικών, κατάθεση δικογράφων, ένδικα μέσα, αρχείο αποφάσεων κλπ.) το Ειρηνοδικείο Λήμνου λειτουργεί ως έδρα του µεταβατικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.


Για τη σωστή λειτουργία του Ειρηνοδικείου προβλέπονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις Γραμματέων. Παρόλα αυτά, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου του 2020 ήταν καλυμμένες μόνο οι δύο (2) θέσεις, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου το Ειρηνοδικείο λειτουργεί πλέον μόνο με μια Γραμματέα, αφού ο έτερος υπάλληλος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης.

Η μοναδική νομική υπηρεσία του νησιού δηλαδή παραμένει εδώ και δυόμιση μήνες με μια υπάλληλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει άμεσα την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Λήμνου, με δεδομένη την ύπαρξη τριών (3) κενών οργανικών θέσεων, αλλά και να προβεί σε συνολική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών απονομής δικαιοσύνης στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.
Την ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού συνυπέγραψαν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καθώς και ο Τομεάρχης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και Ανδρέας Μιχαηλίδης.


Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Λήμνου και άμεση ανάγκη πλήρωσης των οργανικών θέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατά τόπον αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Λήμνου καλύπτει τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, που σημαίνει ότι εξυπηρετεί σχεδόν είκοσι χιλιάδες συμπολίτες μας, χωρίς να υπολογίζονται οι απόδημοι, που διατηρούν ενεργή σχέση με τον τόπο τους.

Παράλληλα, εκτός από τις κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητες του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου υποθέσεις και λοιπές πράξεις (έκδοση πιστοποιητικών, κατάθεση δικογράφων, ένδικα μέσα, αρχείο αποφάσεων κλπ.) το Ειρηνοδικείο Λήμνου έχει οριστεί και λειτουργεί ως έδρα του µεταβατικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Όσον αφορά στην διεκπεραίωση του αυξημένου όγκου εργασίας ένεκα των ως άνω εκτεθέντων και της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας προβλέπονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις Γραμματέων. Ωστόσο, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου του 2020 ήταν καλυμμένες μόνο οι δύο (2) θέσεις, με αποτέλεσμα, οι δύο γραμματείς να υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο αλλά και στο εύρος των εργασιών που απαιτούνται εξαιτίας των αυξημένων αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η προβληματική και δυσλειτουργική, ούτως ή άλλως, κατάσταση, έχει ενταθεί περαιτέρω από τα μέσα Οκτωβρίου 2020, όταν αποχώρησε από την Υπηρεσία ο ένας εκ των δυο υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης. Αποτελεί γεγονός, λοιπόν, η μοναδική δικαστική υπηρεσία στο νησί να παραμένει επί δίμηνο με έναν μόνο Γραμματέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της και την δυνατότητα παροχής προσηκουσών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Λήμνου, με δεδομένη την ύπαρξη τριών (3) κενών οργανικών θέσεων;
2. Σε ποιες περαιτέρω ενέργειες προτίθεται να προβεί με στόχο τη συνολική αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών απονομής δικαιοσύνης στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία