× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η αγορά της Καλλονής αποκτά πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/1/2021

Η αγορά της Καλλονής αποκτά πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Ευκαιρία μετεξέλιξης, της μικρής επαρχιακής αγοράς της Καλλονής, σε μία σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών καταστημάτων, αποτελεί η κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλη Χαλκοδαίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm  και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής αναφέρθηκε στα δεδομένα, τις προκλήσεις και τις νέες  πόρτες  που άνοιξε η αναπάντεχη κρίση του κορονοϊού στην παγκόσμια αγορά και στο εμπόριο το οποίο φαίνεται ότι περνάει πλέον σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Η κρίση που έγινε ευκαιρία

«Αν κάτι αντιληφθήκαμε όλοι μας από αυτό που βιώσαμε τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είναι ότι η επαρχιακές αγορές των νησιών μας και τα μικρομεσαία καταστήματα, δεν είχαν τη δύναμη και τις υποδομές για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες αυτής της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Κερδισμένοι απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι κυρίως οι έμποροι και οι επιχειρηματίες που έχουν ενεργά ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν καταναλωτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αν χρειαστεί. Τα περισσότερα ωστόσο καταστήματα της Καλλονής και της Λέσβου γενικότερα δεν διαθέτουν e-shop κι έτσι την περίοδο του lock down είχαν σχεδόν μηδενική δραστηριότητα».

Με αφορμή την κατάσταση αυτή σημείωσε ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής, αποφάσισε να κάνει ένα τολμηρό βήμα προς την αγορά του μέλλοντος δημιουργώντας μια σύγχρονη πλατφόρμα στην οποία μπορούν να ενταχθούν τα καταστήματα του Συλλόγου και να φτιάξουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σύμμαχοι, ο δήμος και το Επιμελητήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ιδέα αυτή, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τα καταστήματα της περιοχής μας και κυρίως από τους νέους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στο εμπόριο και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους. Φυσικά οι παλαιότεροι, πιο παραδοσιακοί έμποροι, βλέπουν με σκεπτικισμό αυτές τις ενέργειες, ακολουθούν όμως, αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί πρόκληση του μέλλοντος στην οποία οφείλουν να ανταποκριθούν.

Στην προσπάθειά μας αυτή για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχουμε στο πλευρό μας το Δήμο Δυτικής Λέσβου ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μας στηρίξει, καθώς και το Επιμελητήριο Λέσβου με το οποίο μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες. Μάλιστα με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μυρσινιά έχουμε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία και πιθανόν το εγχείρημά μας να στηριχθεί οικονομικά από το Επιμελητήριο».

Παράλληλη επιχείρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δημιουργία από μία επιχείρηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και μόνο αν αντιμετωπιστεί με την ανάλογη προσοχή από τον εκάστοτε επιχειρηματία μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

«Από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω ότι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σαν να διαθέτει ο επιχειρηματίας ένα δεύτερο κατάστημα. Το κατάστημα αυτό πρέπει να ανανεώνεται τακτικά, ο επιχειρηματίας να προβάλει και να διαφημίζει τα προϊόντα του μέσα από το διαδίκτυο και φυσικά να παρακολουθεί στενά τις τιμές και τους ανταγωνιστές του, ώστε πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά».

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα τελευταία γεγονότα των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν την Καλλονή στις 12 Ιανουαρίου, ευχαριστώντας δημόσια τη Δημοτική Αρχή η οποία όπως είπε φρόντισε ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες και καταστάσεις για την πόλη και κυρίως για την αγορά. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι έχει έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου ώστε η Αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα των ποταμών που περνούν μέσα από την Καλλονή και οι οποίοι όταν πλημμυρίζουν καταστρέφουν σπίτια, μαγαζιά και περιουσίες.

Δυστυχώς ακόμη οι επιχειρήσεις μας περιμένουν τις αποζημιώσεις από την τελευταία πλημμύρα και τώρα πριν λίγες μέρες παραλίγο να έχουμε πάλι τα ίδια ακραία φαινόμενα και καταστροφές. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 οι καταστηματάρχες της Καλλονής να καρδιοχτυπούν κάθε φορά που βρέχει και φουσκώνει ο Αχέρωνας. Το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί. Πιστεύω ότι η παρούσα δημοτική αρχή με την ευαισθησία που έχει σε αυτά τα ζητήματα μπορεί να κινηθεί αναλόγως το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Βαγγέλη Χαλκοδαίμων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία