× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν»

Τρίωρη κατάθεση της Σ. Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα- Κατήγγειλε και τη σεξουαλική κακοποίηση άλλης αθλήτριας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2021

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν»

Κορίτσι 11 - 14 ετών είναι το θύμα της κακοποίησης που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την πολύωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη η ολυμπιονίκης στα 21 της χρόνια από μεγαλοπαράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την αποκάλυψη έκανε ο επίσης ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, που μίλησε στο Μέγκα. Όπως είπε, η αποτρόπαια πράξη συνέβη πριν εννέα χρόνια και το θύμα είναι πλέον 21 ετών. Δε θέλησε ωστόσο να πει περισσότερα, καθώς όπως σημείωσε η κοπέλα προέρχεται από μικρή, κλειστή κοινότητα και την υπόθεση διαχειρίζεται η Σοφία Μπεκατώρου που έκανε και την καταγγελία.

Το πρωί, περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοϊα, από παράγοντα με κεντρικό ρόλο στην Ομοσπονδία του αθλήματος.

Η ολυμπιονίκης έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να τα διαχειριστεί ώστε να τα δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε και τη σεξουαλική κακοποίηση άλλης αθλήτριας, επίσης από τον χώρο της ιστιοπλοΐας. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη σε βάρος αυτής της αθλήτριας φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Έτσι, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, με την ελπίδα ότι κι εκείνη ίσως αναφερθεί, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, και σε άλλα πρόσωπα.

«Μιλήστε γι’ αυτά που ζήσατε», δήλωσε η ολυμπιονίκης εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, παροτρύνοντας τις συναθλήτριες, τους συναθλητές της και όχι μόνο, να μιλήσουν για όσα έχουν βιώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειές μας με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και τη συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του