× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος ‑ από πότε; ‑ στη νέα δομή»

«Συμφωνία κάτω από το τραπέζι» με Κύτελη, αποκάλυψε ο Μηταράκης από τη Χίο μετά τις συναντήσεις του με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Και στις Βρυξέλλες συζητούν και συμφωνούν για εμάς... χωρίς εμάς

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 24/1/2021

«Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος ‑ από πότε; ‑ στη νέα δομή»
Φωτό Αρχείου

Αποκαλυπτική δήλωση Μηταράκη αργά χθες Σαββάτο το βράδυ από τη Χίο, σχετικά με τη νέα δομή στη Λέσβο. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση του με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, (οι τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες με κοινή τους δήλωση αρνήθηκαν να τον συναντήσουν) καθώς και παραγωγικούς φορείς της Χίου με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μεταξύ των άλλων που αφορούν το γειτονικό νησί σημείωσε ότι «ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος στην νέα δομή, που εντός του 2021, θα αντικαταστήσει την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η δήλωση αυτή του κ. Μηταράκη από τη στιγμή που από μέρους του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη μένει αναπάντητη αποτελεί σαφέστατη παραβίαση των κανόνων του λειτουργίας του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Κι αυτό δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, η οποία συναινεί στη δημιουργία του νέου ΚΥΤ. Από την άλλη μεριά, η επιμονή του Δημάρχου Μυτιλήνης και της πλειοψηφίας της παράταξης του σε συνεργασία με τη δημοτική παράταξη του κ. Μαμάκου (ΚΙΝΑΛ) να μην φέρνουν για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι φοβούνται πως κάτι τέτοιο αποτελεί μειοψηφική επιλογή μεταξύ των μελών του κορυφαίου οργάνου της πόλης.

Την ίδια ώρα ο κ. Κύτελης χωρίς τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καν να το έχει ενημερώσει σχετικά ως ελέω Θεού τοπικός απόλυτος άρχων διαπραγματεύεται έργα ως αντίδωρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έργα που το σχεδιασμό τους κανένας δεν αποφάσισε για να μην αναφερθούμε στα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες και αποδεικνύουν ότι πρόκειται για σχεδιασμούς επί χάρτου, χωρίς καν πρόχειρες προμελέτες.

Τι λένε στις Βρυξέλλες
Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα συζητηθεί για μια ακόμα φορά χωρίς τις τοπικές κοινωνίες «η κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στα ελληνικά νησιά» από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα παρουσιάσει ένα πιλοτικό έργο στους ευρωβουλευτές, το οποίο περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), τη Frontex, την Europol, τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) καθώς και την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Λέσβο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από την όποια διαβούλευση για τη δημιουργία της νέας δομής απουσιάζει η τοπική κοινωνία.

Εκτός κι αν τοπική κοινωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τις εν κρυπτώ συναντήσεις για τις οποίες ενημερώνονται και επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home) με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη «παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, Τάσου Μπαλή»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ