× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπιαγωγών αφορούν όλο τον κλάδο»

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την επέκταση του ωραρίου στα νηπιαγωγεία

Δημοσίευση 24/1/2021

«Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπιαγωγών αφορούν όλο τον κλάδο»

Τη αντίδραση των μελών της εκπαιδευτικής παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προκαλεί η η Υπουργική Απόφαση για επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών κατά μία ώρα την εβδομάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις 15 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για την αλλαγή της ώρας αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Μέσα σ΄ ένα βράδυ είδαμε μια ακόμα εν ψυχρώ αύξηση ωραρίου κατά 1 ώρα την εβδομάδα, μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κατά 2,5-3,5 ώρες την εβδομάδα!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με την διευκόλυνση εκπαιδευτικών και γονιών για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Όπως, εύστοχα, έχει αναδειχτεί από την πλειοψηφία των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας τα αποτελέσματα αυτή της ρύθμισης είναι ακριβώς τα αντίθετα. Αυξάνεται ο συγχρωτισμός – ειδικά σε συστεγαζόμενα σχολεία - , δυσκολεύονται οι γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές μονάδες, ανατρέπεται ο προγραμματισμός που με πολύ κόπο έχουν καταρτίσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριολεκτικά, θα μιλούσαμε για «παράλογη» και «ουρανοκατέβατη» ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, εάν δε γνωρίζαμε πολύ καλά τη βαθιά αντιεκπαιδευτική του ατζέντα για συνολική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τη γενικευμένη αύξηση ωραρίου και τη σύγκληση εργασιακού και διδακτικού ωραρίου (3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – Έκθεση Πισσαρίδη Ν.Δ.), την κατάργηση οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών, την πλήρη κατάργηση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και την κάλυψη του Ολοήμερου στο κουτσουρεμένο δίωρο που θα απομείνει (2μ.μ.-4μ.μ.) με συμβασιούχους, ωρομίσθιους ακόμα και τριμηνίτες εκπαιδευτικούς.       

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν πως η πανδημία είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσουν πισώπλατα». Ξεκινούν από το ωράριο των Νηπιαγωγών, γιατί εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται ο αδύναμος κρίκος.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετίζουμε την άμεση παρέμβαση και πρωτοβουλία δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ σε όλη τη χώρα, που έκαναν, από την πρώτη στιγμή, δική τους υπόθεση το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι θετικές και ελπιδοφόρες οι μαζικές συσκέψεις των σωματείων, οι πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αποφάσεις για καταδίκη και απόσυρση της Υ.Α., οι συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται, ώστε να περιφρουρηθεί το υπάρχον ωράριο, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εκφράζονται και με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Παλεύουμε για:

-          Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υ.Α. για το ωράριο των Νηπιαγωγείων. Συνδικαλιστική κάλυψη και μέτρα στήριξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τη ΔΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Κατοχύρωση του ωραρίου όλων των Νηπιαγωγών και εξίσωσή του με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.  

-          Ουσιαστικά μέτρα για την  ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία.

-          Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις.

-          Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

-          Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.  Εδώ και τώρα απεργία – αποχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα