× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανακύκλωση, οι στόχοι μας στην καθαριότητα»

Αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί η δύσκολη κατάσταση στην καθαριότητα, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/1/2021

«Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανακύκλωση, οι στόχοι μας στην καθαριότητα»

Νέα σύγχρονα απορριματοφόρα και μηχανήματα αναμένεται να προμηθευτεί το επόμενο διάστημα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε μια προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των παλιών απορριματοφόρων προκειμένου να μειώσει το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων και να εξοικονομίσει χρήματα για περισσότερες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης σε συνέντευξη στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνεται σωστά η αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικά η καθαριότητα στο Δήμο παρά το γεγονός ότι το προσωπικό δεν επαρκεί.

«Επιβιώνουμε στα δύσκολα»

«Εδώ και 1,5 χρόνο παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσουμε. Σε γενικές γραμμές η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί καλά και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια όταν θα ανανεωθεί και ο στόλος των οχημάτων μας. Τα νέα οχήματα τα οποία θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους των ζημιών που βγάζουν σήμερα τα παλιά απορριματοφόρα. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε να καλύψουμε τις ανάγκες της υπηρεσίας με προσλήψεις συμβασιούχων, κυρίως διμηνητών και με προσλήψεις προσωπικού μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΔΕΔΑΠΑΛ καλός συνεργάτης»

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΔΕΔΑΠΑΛ ο  Μιχάλης Ρούσσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την καθαριότητα των δύο δήμων ενώ πρόσθεσε ότι με τη νέα προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος και η Εταιρεία θα υπάρξει μια πιο σωστή και ξεκάθαρη συνεργασία.

«Η ΔΕΔΑΠΑΛ αποτελεί χρήσιμο εργαλείο και πολύτιμος συνεργάτης για την καθαριότητα στους δύο δήμους. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία μέχρι σήμερα με τον πρόεδρο που είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός. Από εκεί και πέρα είμαι αισιόδοξος ότι και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουμε ανάλογη σχέση. Ήδη προχωρά η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τη ΔΕΔΑΠΑΛ για τις χρεώσεις της εταιρείας καθώς και για τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις προσωπικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακύκλωση και ενημέρωση των πολιτών

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μιχάλης Ρούσσης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό του δήμου  σε έργα αξιοποίησης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης που προγραμματίζει ο Δήμος με παράλληλη ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Μέσω προγραμμάτων θα προχωρήσουμε στη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και μονάδας αξιοποιήσης βιοαποβλήτων. Μέσω των προγραμμάτων αυτών θα προμηθευτούμε μηχανήματα, κάδους, τα οποία είναι σημαντικά για εμάς. Παράλληλα θα τρέξει και καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Όταν είχαμε εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης της νεολαίας και των κατοίκων στα χωριά, η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα έργα της Περιφέρειας βοήθησαν τη Δ.Ε. Ερεσού - Αντίσσης

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης το τελευταίο διάστημα. Όπως σημείωσε στη συγκεκριμένη περιοχή κατά την τελευταία κακοκαιρία, δεν σημειώθηκαν ζημιές κυρίως λόγω των σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων που είχαν γίνει στα ποτάμια και στα ρέματα της Δημοτικής Ενότητας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα προηγούμενα χρόνια.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ