× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στη δημιουργία νέας δομής στα νησιά μας»

Κοινή ανακοίνωση, Συντονιστικών Επιτροπών Λουτροπόλεως Θερμής και αυτοδιοικητικών και κατοίκων της Χίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2021

«Όχι στη δημιουργία νέας δομής στα νησιά μας»
Φωτό Αρχείου

Κοινή πορεία χαράζουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Λουτρόπολης Θερμής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και κατοίκων της Χίου στο θέμα  των νέων δομών με κοινές ενέργειες και δραστηριότητες το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση των δύο επιτροπών επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η κυβέρνηση και ο υπουργός της έστειλαν τα ΜΑΤ στα νησιά μας να επιβάλλουν με τη βία το άδικο!

Ένας χρόνος που επιμένουν ότι στα νησιά μας πρέπει να στηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης , να αλλάξουν μόνιμα και οριστικά το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία τους , να αποτελούν στίγμα για τον πολιτισμό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε! Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουν αυτοί , πρέπει να συνεχίσουμε κι εμείς . Το οφείλουμε στην ιστορία των νησιών μας ! Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Η εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Λουτροπόλεως Θερμής , νέου «πιλοτικού κέντρου», μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε., το οποίο στην πράξη σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας «πόλης»- στρατόπεδο μεταναστών - προσφύγων, αποκαλύπτει την εμμονή και τη συμφωνία της κυβέρνησης στην εφαρμογή και στην προώθηση των εθνικά απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων και απάνθρωπων επιλογών της Ε.Ε. για τα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και στον Έβρο!

Όλοι οι νησιώτες θα υψώσουμε και πάλι δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και αντίθεσης ώστε να αποκαλυφθεί, σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη, ότι αποτελεί μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δήθεν έχουν «τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών», όπως ισχυρίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλαμβάνουν επίσης βαριές ευθύνες εκείνοι οι Δημοτικοί –Περιφερειακοί παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα του ρεαλισμού και των αντισταθμιστικών οφελών, δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτές τις επιλογές.

Η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη τα νησιά, αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης, και είναι αναγκαία να γίνουν χωρίς να έχουν καμιά σχέση με

ανταλλάγματα και εκβιασμούς σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Λουτροπόλεως Θέρμης Λέσβου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλούν όλους τους κατοίκους των δύο νησιών μας να υψώσουν μέγα τείχος στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων μας που αποφασίζουν για εμας , χωρίς εμάς.

Να πουν ξανά ένα δυνατό όχι και όταν χρειαστεί να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή οι δυο επιτροπές θα βαδίσουμε χέρι-χέρι και καλούμε, όλους τους μαζικούς Φορείς των νησιών μας ,τα Συνδικαλιστικά όργανα όλων των επαγγελμάτων, τους Αγροτικούς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, και όλες τις κοινότητες να ενωθούν μαζί μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο συντονιστικές επιτροπές της Λουτρόπολης Θερμής και της Χίου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση