× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στηρίζω ενεργά τη Δημοτική Αρχή Βέρρου»

Συνέντευξη του στελέχους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας Στρατή Κυρατζή. Μιλά για τις επιλογές της κυβέρνησης, το μεταναστευτικό και την πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/2/2021

«Στηρίζω ενεργά τη Δημοτική Αρχή Βέρρου»

Ικανοποιημένος από την πορεία της παρούσας κυβέρνησης, η οποία όπως αναφέρει κλήθηκε να διαχειριστεί σοβαρά θέματα και μια επείγουσα υγειονομική κατάσταση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου και Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Στρατής Κυρατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της θητείας της κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία βασικά θέματα, την υγειονομική κρίση, την αιμορραγία της οικονομίας ως συνέπεια του κορονοϊού και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία και η απόφαση του Πρωθυπουργού, να αναλάβουν τα ηνία οι επιστήμονες και να ληφθούν αποφάσεις με βάση τις θέσεις τους, ήταν πολύ σημαντική και συντέλεσε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Από εκεί και πέρα και οι παρεμβάσεις στην οικονομία στο πλαίσιο του εφικτού, πιστεύω ότι βοηθούν σημαντικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο.

Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα και στον τομέα της υγείας και στον τομέα της οικονομίας  ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα βγήκε πριν λίγο καιρό από μία δεκαετή  οικονομική κρίση και η δημοσιονομική δυνατότητα είναι κάπως περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Στρατής Κυρατζής στις εξελίξεις και στα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες στην τοπική Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ Λέσβου), παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα και ότι γενικότερα η ΝΟΔΕ, πέρασε δύσκολες στιγμές όταν μάλιστα, όπως είπε παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Στρατής Καραγεωργίου.

«Το τελευταίο διάστημα κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα βλέπω ότι η κατάσταση στη ΝΟΔΕ Λέσβου έχει βελτιωθεί σημαντικά και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του νέου προέδρου Προκόπη Τζιμή. Ο Προκόπης Τζιμής είναι ένας αξιόλογος και καταρτισμένος νέος άνθρωπος ο οποίος από νεαρή ηλικία συμμετέχει στις οργανώσεις του κόμματός μας. Πιστεύω ότι η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων θα ζωντανέψει και θα προχωρήσει μπροστά. Εγώ Προσωπικά στηρίζω τον Προκόπη Τζιμή με όλες μου τις δυνάμεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στρατής Κυρατζής, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την προοπτική δημιουργίας νέας δομής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην πόλη της Μυτιλήνης δεν μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτοντας πως το ιδανικό είναι να γίνει αποσυμφόρηση του νησιού και να δημιουργηθεί ένα κλειστό – ελεγχόμενο κέντρο σε περιοχή μακριά από οικισμούς και χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε δεν θέλουμε καμία δομή, πουθενά, από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το νησί μας αποτελεί πέρασμα μεταναστών και προσφύγων. Αυτοί οι άνθρωποι όταν έρχονται κάπου πρέπει να μένουν, έως ότου αποφασισθεί αν θα λάβουν άσυλο ή αν θα επιστρέψουν στην Τουρκία ή την πατρίδα τους. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας και οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά».

Ο Στρατής Κυρατζής με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Αιγαίου, στην παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου «Εμείς για το Αιγαίο», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πορεία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής. Όπως είπε επέλεξε να συστρατευθεί με τη Χριστιάνα Καλογήρου, επειδή είχε διαπιστώσει ότι στη διάρκεια της θητείας της, πραγματοποίησε ένα σημαντικό έργο για όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου και για τη Λέσβο φυσικά.

«Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε η Χριστιάνα Καλογήρου, ωστόσο αυτό που απουσιάζει και δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, είναι νέα έργα και σχεδιασμός αναπτυξιακών δράσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, στην πορεία της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου και στην προσπάθεια του Ταξιάρχη Βέρρου, δήλωσε απερίφραστα ότι η νέα δημοτική αρχή, κερδίζει μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής.

«Ζω μόνιμα και εργάζομαι στη Δυτική Λέσβο. Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου, έχει κερδίσει δύο σημαντικά στοιχήματα. Το πρώτο στοίχημα είναι εκείνο της καθημερινότητας και το δεύτερο του αναπτυξιακού σχεδιασμού μέγαλων έργων. Όσο μου αναλογεί θα στηρίξω τη δημοτική αρχή με πράξεις για να πετύχει, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες