× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκλεψαν υπολογιστές και τάμπλετ από το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ανήλικοι που ζούνε σε καταυλισμό Ρομά της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2021

Έκλεψαν υπολογιστές και τάμπλετ από το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου
φωτογραφία αρχείου

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας ανηλίκων αυτή τη φορά, έρχεται να αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Γέρας και του Παπάδου, η οποία ως γνωστόν ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από τη δραστηριότητα του καταυλισμού Ρομά, που είναι εγκατεστημένος σε  κοινοτικό οικόπεδο, κοντά στο Μουσείο Βρανά, από τη δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ανήλικα παιδιά τα οποία ζούνε μόνιμα με τους γονείς τους στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή, ευθύνονται για κλοπές που έγιναν την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Παπάδου.

Όπως αναφέρεται στο Αστυνομικό Δελτίο, οι δύο ανήλικοι μπήκαν στα σχολεία παραβιάζοντας τις εισόδους των γραφείων και έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές, τάμπλετ και μικροποσά που βρήκαν εκεί.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κατήγγειλε τα περιστατικά των κλοπών στην Αστυνομία και ακολούθησε έρευνα στον καταυλισμό όπου βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, γινόταν προσπάθεια από τη Διεύθυνση του σχολείου, να φοιτήσουν εκεί τα συγκεκριμένα παιδιά.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αναστατώσει την περιοχή και τους κατοίκους, λίγες μέρες μετά τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την απομάκρυνση των Ρομά από το οικόπεδο με τη διαδικασία της Διοικητικής Αποβολής.

Σε συνέντευξή του σήμερα στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Γέρας  Παράσχος Μανούσος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόθεση της αντιδημαρχίας και της Τοπικής Κοινότητας Παπάδου, να στηρίξουν τις 5 οικογένειες των Ρομά, 28 συνολικά άτομα, που ζούνε στον καταυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ντόπιοι Ρομά ζούνε πολλά χρόνια στον Παπάδο και σπάνια δημιουργούν προβλήματα. Τα προβλήματα δυστυχώς ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, μετά το θάνατο του αρχηγού του καταυλισμού, όταν χάθηκε ο έλεγχος και ερχόταν στην περιοχή κυρίως την άνοιξη και τα καλοκαίρια διάφορα άτομα από την Αθήνα, δήθεν συγγενείς και φίλοι των ντόπιων. Οι άνθρωποι αυτοί έμεναν στον καταυλισμό, τον οποίον χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για παραβατικές πράξεις.

Εάν καταφέρουμε να σπάσουμε το γκέτο του καταυλισμού, να στηρίξουμε τις ντόπιες οικογένειες να βρούνε σπίτια και να καλύψουμε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα έξοδα για τα πρώτα χρόνια, πιστεύω ότι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται καλή θέληση και προσπάθεια, πιστεύω όμως ότι με τη βοήθεια της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα δημιουργηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι διαδικασίες θα τρέξουν σε σύντομο διάστημα και εντός εξαμήνου θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παράσχου Μανούσου στο «Ν» 99 fm

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή