× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δ. Χατζηγιάννης απαγορεύει τη ζωντανή μετάδοση της κρίσιμης Συνεδρίασης για το νέο ΚΥΤ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ*

Δημοσίευση 3/2/2021

Ο Δ. Χατζηγιάννης απαγορεύει τη ζωντανή μετάδοση της κρίσιμης Συνεδρίασης για το νέο ΚΥΤ!

Είναι γνωστό ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης είχαν πραγματοποιηθεί για μεγάλο διάστημα με τη διαδικασία “δια περιφοράς” και πρόσφατα ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει επανειλημμένως να ξεκινήσουν οι τηλεδιασκέψεις όπως π.χ. γίνονται στον γειτονικό Δήμο της Χίου όπου μεταδίδονται και ζωντανά, και να δοθούν υπερσύνδεσμοι(Link) για δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων στους δημοσιογράφους, με το Δήμο Μυτιλήνης να αργεί να οργανώσει την όλη διαδικασία. Τελικά το ζήτημα με μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Δήμου λύθηκε και οι τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έγιναν με τηλεδιάσκεψη. Όμως δεν αναμεταδίδονται ζωντανά και έτσι οι Δημότες δεν έχουν τη δυνατότατα να τις παρακολουθήσουν για να έχουν μια σφαιρική ενημέρωση για τις θέσεις όλων των παρατάξεων και για όλα τα θέματα για τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους.

Στη τελευταία συνεδρίαση δόθηκαν προσκλήσεις στους δημοσιογράφους να παρευρεθούν στην αίθουσα που βρίσκονται οι συντονιστές και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης για να παρακολουθήσουν από πανί βίντεοπροβολέα(projector) τη συνεδρίαση. Όμως οι πολίτες λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6:00 το απόγευμα δεν μπορούν να μεταβούν εκεί αλλά ούτως ή άλλως η αίθουσα είναι κλειστή για το κοινό.

Σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και τη δημιουργία δομής στη θέση ΒΑΣΤΡΙΑ στη Δημοτική Ενότητα Θερμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος κ. Χατζηγιάννης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας όπου καταθέσαμε αίτημα για να μεταδώσουμε ζωντανά τη σημερινή συνεδρίαση, απαγορεύει προφορικά στο Plomarinews.gr να μεταδώσει ζωντανά τη σημερινή συνεδρίαση. Όπως είπε, έχει ήδη αρνηθεί να δώσει υπερσύνδεσμο(link) σε τοπικά και Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, όπως π.χ. ότι θα πέσει η ποιότητα του σήματος και δεν θα είναι καλή η ποιότητα και το έχει ψάξει περαιτέρω και νομικά και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άλλοι συμμετέχοντες. Τόνισε το ότι αν επιτρέψει να γίνει η μετάδοση από το Plomarinews.gr θα είναι αντιδεοντολογικό, διότι μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει ένας δημοτικός σύμβουλος να είναι και δημοσιογράφος και τεχνικός τεχνολογίας του διαδικτύου να έχει τη δυνατότητα να κάνει μετάδοση, εν κατακλείδι αυτό το θεωρεί άδικο για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους.

Όμως από το Plomarinews.gr το link και ο κώδικας ενσωμάτωσης της μετάδοσης είναι ελεύθερος και μπορεί να δοθεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που το επιθυμούν για να δώσουν με τη σειρά τους τη δυνατότατα σε τηλεθεατές, ακροατές ή αναγνώστες τους, να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Άλλωστε οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και ανοιχτές διαδικασίες είτε γίνονται στο Δημαρχείο είτε με τηλεδιάσκεψη. Στη τελευταία συνεδρίαση μετά από ερώτηση της Επικεφαλής της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, για το εάν μεταδίδεται η συνεδρίαση ζωντανά, ο κ. Χατζηγιάνηνς απάντησε πως όντως μεταδίδεται ζωντανά η διαδικασία και είναι παρόν και η τηλεόραση Μυτιλήνης, κάτι τέτοιο βέβαια δεν ίσχυε αφού πουθενά δεν γινόταν ζωντανή μετάδοση από τα παρευρισκόμενα Μ.Μ.Ε., παρά μόνο μαγνητοσκόπηση.

Ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Χατζηγιάννης βέβαια δεν κατανοεί τα τεχνικά δεδομένα ή δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά δεν υπολογίζει το πλεονέκτημα, δηλαδή το ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. χωρίς να χρειαστεί να συνωστιστούν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα του Δήμου θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να αναμεταδώσουν τη συνεδρίαση και εμμένει στη θέση του απαγορεύοντας να μεταδοθεί η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση ενώ ουσιαστικά δεν τίθεται κανένα απολύτως αντιδεοντολογικό θέμα. Ουσιαστικά το Plomarinews.gr και ο διαχειριστής του που έχεις τις τεχνικές γνώσεις και είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, κάνει εξυπηρέτηση και στο Δήμο και στα Μ.Μ.Ε. για ένα θέμα που ο ίδιος ο Δήμος Μυτιλήνης άργησε και στη συνέχεια δεν φρόντισε να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή δεν είμαστε ξερόλες και παντογνώστες, ο κ. Χατζηγιάννης μπορεί να έχει και δίκιο μπορεί και όχι. Όμως εμείς την ανεπάρκεια του δήμου δεν μπορούμε να δεχτούμε στο έτος 2021 που η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα.

Ο γιατρός που εκλέχτηκε Δήμαρχος, δεν παύει να είναι γιατρός, ο Δικηγόρος που εκλέχτηκε Πρόεδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παύει να είναι Δικηγόρος, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για έναν δημοσιογράφο.

Η Δημοσίευση είναι Ψυχή της Δικαιοσύνης.

*Ο Δημήτρης Μαλλιαρός είναι Δημοτικός Σύμβουλος, ιδιοκτήτης της σελίδας του Πλωμαρίου Plomarinews.gr

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*