× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Περιμένουμε να τοποθετηθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δυτική Λέσβος»

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής για το οριακό αποτέλεσμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2021

«Περιμένουμε να τοποθετηθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δυτική Λέσβος»

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και οι Λέσβιοι της διασποράς, η οποίοι όπως είναι φυσικό αγωνιούν για το μέλλον του νησιού μας και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΣΑ (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής) το ψήφισμα της δημοτικής αρχής Κύτελη, ψηφίστηκε με 16 ψήφους υπέρ και 15 κατά ενώ δεν περιελάμβανε μέσα γεωγραφικό προσδιορισμό της δομής με αποτέλεσμα οι πάρεδροι των κοινοτήτων, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί νέα δομή, να μην μπορέσουν να ψηφίσουν.

«Οι αντιπολιτεύσεις από την πλευρά τους, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΣΑ,  έκαναν λόγο για μεθοδευμένη διαδικασία, αφού είναι γνωστά τα σχέδια του Υπουργείου για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της δομής, με μοναδικό στόχο η πρόταση Κύτελη να περάσει έστω και οριακά.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την απουσία γεωγραφικού περιορισμού, το ψήφισμα δεν ανέφερε ούτε αριθμητικό περιορισμό της νέας δομής, πέρα από την απαίτηση να είναι μικρή κι ενώ νωρίτερα σε παρέμβαση του ο Υπουργός Μετανάστευσης είχε προσδιορίσει τον συγκεκριμένο αριθμό στα 3.500 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων (ΟΛΣΑ), την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εκτός των γνωστών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων σε αγαστή συνεργασία με τις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του νησιού και πέρα των γνωστών και δεδομένων ψηφισμάτων της, είχε μεγάλη και έντονη κινητικότητα με τροφοδότηση των θέσεων της στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου, του Βορείου Αιγαίου και των Αθηναϊκών Μέσων, συνεχή συνεργασία με τους συλλόγους μέλη της και μη, αλλά και επαφές και συναντήσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους της Κυβέρνησης (Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, βουλευτές νομού Λέσβου: Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Μπουρνού, Μαρία Κομνηνάκα, τον βουλευτή επικρατείας και υπεύθυνο Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη, και πολλούς άλλους.).

Περιμένουμε τις τελικές νομικές γνωμοδοτήσεις, τοποθετήσεις και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Λέσβου, όπως και του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλο το νησί και κατ΄ επέκταση το Βόρειο Αιγαίο. Επίσης τις ξεκάθαρες αποφάσεις σχετικά με τις προτάσεις τους, από τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν το λαό της Λέσβου στο κοινοβούλιο, άμεσα ή έμμεσα, επειδή δεν έχουν όλα, τοπική εκπροσώπηση.

Επίσης από τους συλλόγους μέλη μας, όπως και τους συλλογικούς φορείς κι ενώσεις του νησιού, να επανατοποθετηθούνε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς διαπιστώνουμε μεταξύ άλλων και διαφορετικές προσεγγίσεις από πρόσωπα, δημοτικές παρατάξεις και διαμορφωτές κοινής γνώμης.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), είναι σε σταθερή επικοινωνία με την Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά για να εκδώσουν σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες και συλλόγους στον κόσμο και στη χώρα, ένα κοινό ψήφισμα σχετικά με τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΣΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας