× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το έργο της Λαγκάδας πρέπει να γίνει!

Παρέμβαση Γαληνού μετά την επιστολή μερίδας κατοίκων και επαγγελματιών επί της Βουρνάζων και της Αεροπόρου Γιανναρέλλη

Δημοσίευση 9/4/2019

Το έργο της Λαγκάδας πρέπει να γίνει!

Ως το μεγαλύτερο έργο υποδομής για την πόλη της Μυτιλήνης αντιπλημμυρικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα έχει κριθεί από τη Δημοτική Αρχή το έργο «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη». Ο Δήμαρχος Λέσβου έκανε παρέμβαση πριν από λίγο για το θέμα, δεδομένης της επιστολής των κατοίκων και επαγγελματιών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων στη Μυτιλήνη που προτείνουν νέα μελέτη για τη σύνταξη της ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αγωγός που υφίσταται και λειτουργεί σήμερα έχει αστοχήσει πολλές φορές στο παρελθόν, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα. Επιπλέον, η σημερινή κατάσταση του αγωγού έχει χαρακτηρισθεί από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ και από το Τεχνικό Επιμελητήριο ως επικίνδυνη» εξηγεί ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Η Δημοτική Αρχή αφού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για το έργο, δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή του.

Η καθυστέρηση έναρξης του έργου οφείλεται στις ενστάσεις – προσφυγές που άσκησαν οι επαγγελματίες της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη κατά της μελέτης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του έργου και του χρόνου που ήταν απαραίτητος για την εκδίκασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σύνολο τους οι ενστάσεις – προσφυγές των επαγγελματιών απορρίφθηκαν, είχαν όμως ως αποτέλεσμα την διάλυση της εργολαβίας. Η χρηματοδότηση του έργου είναι ενεργή και τηρούνται τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την επανεκκίνηση του.

Ο κ. Γαληνός πρόσθεσε: «Η ανάγκη υλοποίησης του έργου του αγωγού της Λαγκάδας, είναι απολύτως απαραίτητη και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποίει μεγάλα έργα με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους συμπολίτες μας, όπως γίνεται και με το έργο της ΔΕΥΑΛ στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Αυτό ακριβώς θα γίνει και με το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να προστατευθεί και να ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός