× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρεμβάσεις, για αλιεία, εργαζόμενους και ΕΛΤΑ

Αναφορές και ερώτηση στη βουλή, για ζητήματα των νησιών μας, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και η Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/2/2021

Παρεμβάσεις, για αλιεία, εργαζόμενους και ΕΛΤΑ

Δύο  αναφορές και μία ερώτηση  σχετικά με   ζητήματα που αφορούν στα νησιά μας κατέθεσαν οι βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη αναφορά, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά στην επιστολή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτρόπολης Θέρμης- Λέσβου, με την οποία αιτείται την άρση του μέτρου απαγόρευσης της άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας, από τη στιγμή που αυτή δεν συνιστά απειλεί για τη δημόσια υγεία καθώς δε συμβάλλει στη διασπορά του covid-19.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου, με την οποία αιτείται την άμεση μονιμοποίηση με μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας που προσλήφθηκαν στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος εργασιακής επανένταξης του ΟΑΕΔ. 

Η ερώτηση που κατατέθηκε απευθύνεται  στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών της Λέσβου και της Λήμνου ως απόρροια της κατάργησης των καταστημάτων ΕΛΤΑ στις περιοχές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ φανερώνει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η υποβάθμιση αυτή κινείται στη λογική της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», καθώς οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν και να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών και μάλιστα των ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λέσβος και η Λήμνος.

Συγκεκριμένα στη Λήμνο κλείνει το γραφείο των ΕΛΤΑ που λειτουργούσε στην κοινότητα του Μούδρου, εκτός από τα προβλήματα που προκύπτουν με τη διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή, στο συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει τραπεζική θυρίδα της Eurobank που εξυπηρετούσε τους κατοίκους και για αναλήψεις ή καταθέσεις χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Κάσπακα όπου ο ταχυδρόμος διένειμε καθημερινά την αλληλογραφία σε αντίθεση με το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου η διανομή πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα οι αστικοί τομείς στην πόλη ήταν οκτώ και πλέον λειτουργούν οι εφτά, ενώ από τους πέντε αγροτικούς τομείς λειτουργούν οι τέσσερις και τα χωριά τα οποία εξυπηρετούν καλύπτουν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας ως τις Νέες Κυδωνίες. Οι κάτοικοι της Πέτρας αναγκάζονται πλέον να μετακινηθούν ως το Μόλυβο, χιλιόμετρα από τις εστίες τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν και με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται να φτάσουν καθυστερημένα στους παραλήπτες λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κλπ, ενώ τα ίδια ζητήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής Λέσβου. Η συγκεκριμένη υποβάθμιση και υπολειτουργία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή», η οποία δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο ούτε συνολικά το λαό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθούν και να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα τα Ταχυδρομικά καταστήματα στις περιοχές των νησιών, ώστε να παρέχονται σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές ταχυδρομικές υπηρεσίες;», καταλήγουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»