× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση συκοφαντεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και φτιάχνει πελατεία για τα κολλέγια»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2021

«Η κυβέρνηση συκοφαντεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και φτιάχνει πελατεία για τα κολλέγια»

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιάννης Μπουρνούς βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κ.Κεραμέως αποκλείονται 24000 μαθητές μόνο φέτος από την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, για να δημιουργήσουν "πελατεία" για τα ιδιωτικά κολλέγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένας μαθητής δεν θα μπορεί να σπουδάσει με 10.000 μόρια, αλλά θα μπορεί να σπουδάσει με 10.000 ευρώ. Αυτή είναι η αντίληψή τους για την αριστεία. Μόνο στο Νομό Λέσβου, θα υποστούν μείωση φοιτητών το 86% των Τμημάτων, 5 από τα 6 Τμήματα στη Μυτιλήνη και το 1 Τμήμα στη Λήμνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Μπουρνούς.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

«Σαν άλλοι Κοντογιαννόπουλοι, υπουργοί ενός άλλου Μητσοτάκη, βάζουν την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, μόνοι αυτοί σε όλη την Ευρώπη, κοντράροντας όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά τους καθηγητές, τους πρυτάνεις, ακόμα και πρώην υπουργούς της ΝΔ που εναντιώνονται στο μέτρο. Μέχρι και η ΠΟΑΣΥ απορρίπτει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι Πρυτάνεις μιλούν για αντισυνταγματικό μέτρο, οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων μας εναντιώνονται και ζητούν πόρους για φύλαξη των ιδρυμάτων από φύλακες-υπαλλήλους του πανεπιστημίου. Κι έχει το θράσος σήμερα η ΝΔ να μιλά για αφύλακτα πανεπιστήμια, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αυτός που απέλυσε φύλακες των πανεπιστημίων, που ξαναπροσλάβαμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα κανάλια εξυμνούν τις ηρωικές, πραγματικά, διαδηλώσεις των φοιτητών και των καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, αλλά αποσιωπούν ή κατακεραυνώνουν τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων φοιτητών για το εκτρωματικό, αυταρχικό νομοσχέδιο και τον ερντογανικό κατασταλτικό κατήφορο της αστυνομίας.


Τα πανεπιστήμιά μας έχουν ανάγκη όχι από χίλια διορισμένα ρουσφέτια ειδικών φρουρών, αλλά από χίλιους διορισμούς πανεπιστημιακών. Έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση για υποδομές, για έρευνα, για προσωπικό, για υποτροφίες, για φοιτητικές εστίες. Και ζητούν αναγνώριση της σημασίας και του ρόλου τους και σεβασμό της αξιοπρέπειας φοιτητών και καθηγητών.


Το έκτρωμα αυτό θα μείνει στα χαρτιά, μέχρι να έρθει η ώρα να καταργηθεί οριστικά. Γιατί αυτή η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει ανθρώπους που αντιστέκονται και αργά ή γρήγορα θα ξαναέχει και τη δημοκρατική διακυβέρνηση που της αξίζει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ