× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από τη Λήμνο για εμβόλιο... στην Καλλονή!

Έργα και ημέρες "αρίστων" στον προγραμματισμό του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/2/2021

Από τη Λήμνο για εμβόλιο... στην Καλλονή!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στέλνουν τους κατοίκους της Λήμνου που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιλαμβάνεται κανείς την έκπληξη που ένιωσαν οι συμπολίτες μας από το γειτονικό νησί, το οποίο ωστόσο διοικητικά ανήκει στο Νομό Λέσβου, όταν το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης του έστειλε μήνυμα ότι ο εμβολιασμός τους κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Astra Zeneca θα γίνει σε Κέντρο Υγείας που βρίσκεται εκατοντάδες ναυτικά μίλια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Μιλώντας στο «Ν» η υπεύθυνη γιατρός Γενικής Ιατρικής  του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου της Μύρινας Ειρήνη Μαρκάκη, σημείωσε  μεταξύ άλλων ότι πιθανόν πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο αναγνωρίζει τα δύο νησιά ως μία ενιαία διοικητική περιφέρεια.

«Δέχθηκα τις τελευταίες ώρες πολλά τηλεφωνήματα συμπολιτών μου οι οποίοι μου έλεγαν ότι προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca και τους έβγαζε ότι διαθέσιμο είναι το Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο. Προφανώς το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα δύο  νησιά ως ξεχωριστές ενότητες και έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο και διορθωθεί το λάθος, θα υπάρχει αυτή η αρρυθμία. Ελπίζουμε σύντομα οι υπεύθυνοι του συστήματος και του προγράμματος των εμβολιασμών να λύσουν το πρόβλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση στο νησί της Λήμνου υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαθέσιμες μονάδες υγείας οι οποίες άμεσα μπορούν να λειτουργήσουν ως ξεχωριστά εμβολιαστικά Κέντρα. Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Μούδρου και το Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού το οποίο λειτουργεί και ως κέντρο του ΕΟΔΥ για τη λήψη δειγμάτων. Καλό θα ήταν τα δύο εμβόλια λόγω του διαφορετικού τρόπου φύλαξης και χρήσης να γίνονται σε διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα ώστε να μην υπάρξουν λάθη και προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού», σημείωσε η γιατρός Ειρήνη Μαρκάκη

Την ίδια ώρα βροχή τηλεφωνημάτων δέχεται από το πρωί το «Ν» από συμπολίτες οι οποίοι κατάγονται από διάφορες περιοχές του νησιού, ανήκουν στην ηλιακή ομάδα των 60-64 και καλούνται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας  Καλλονή για να εμβολιαστούν.

Συμπολίτη μας μάλιστα αναφέρει ότι το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης του έκλεισε ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Καλλονής το οποίο είναι πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του και μάλιστα σημείωσε έκλεισε σε διαφορετική μέρα και ώρα αντίστοιχο ραντεβού για τη σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απορία ωστόσο δεκάδων πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι γιατί δεν άνοιξε ταυτόχρονα με το Κέντρο Υγείας Καλλονής και το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες του νησιού μας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης εξηγεί ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου όταν αυξηθεί η ροή των εισερχόμενων εμβολίων, θα ανοίξουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε όλο το νησί, όπως πρόβλέπεται.

«Προβλέπεται να λειτουργήσουν στο νησί μας 6 εμβολιαστικά τα οποία θα στεγαστούν στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου και στο ΤΟΜΥ. Σε κάθε περίπτωση στην παρούσα φάση ανοίγει το Εμβολιαστικό Κέντρο της Καλλονής προκειμένου να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας ηλικίας 60-64 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca. Κατανοώ τον προβληματισμό και τα παράπονα των συμπολιτών μας για το ζήτημα της μετακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει ωστόσο να ληφθεί υπόψη ότι η λειτουργία ενός Κέντρου δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι απαιτείται μεγάλος αριθμός προσωπικού για αυτό. Ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι αρκετά πολύπλοκη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται 5 διαφορετικά υπουργεία και δεκάδες υπηρεσίες.

Πιστεύω ότι έως το τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα σταδιακά με την αύξηση της εισαγωγής εμβολίων και ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί», κατέληξε ο Γιώργος Καμπούρης διοικητής του νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ