× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

«4th Lesvos Enduro Mtb»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/4/2019

Αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας με πολλές συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι το «4th Lesvos Enduro Mtb», που οργανώνεται στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2019. Πρόκειται για τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Αγιάσου, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου. Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διασχίσουν παλιά μονοπάτια και έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία και τοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιοχή της Αγιάσου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνας ορεινής ποδηλασίας αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωλογική αξία καθώς η γυμνή από βλάστηση κορυφή του Ολύμπου μας ανοίγει ένα παράθυρο στη γεωλογική ιστορία της Λέσβου και μας αποκαλύπτει μια από τις εντυπωσιακότερες γεωλογικές εικόνες της, ένα τεκτονικό παράθυρο. Στην περιοχή είναι ορατές οι έντονες τεκτονικές δυνάμεις που επέδρασαν κατά την καταστροφή του παλιού ωκεάνιου χώρου της Τηθύος και τοποθέτησαν τα οφιολιθικά πετρώματα του ωκεανού στην στεριά, στην περιοχή της Αγιάσου που τα βρίσκουμε σήμερα.

Περιμετρικά της κυρίαρχης κορυφής του Ολύμπου, αναπτύσσεται στα γύρω πετρώματα μια εξαιρετικά πλούσια βλάστηση που αποτελείται από δάση καστανιάς, τραχείας Πεύκης, μηλιές, καρυδιές αλλά και ελαιώνες. Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου είναι ενταγμένος στο Δίκτυο Natura 2000 ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται ως βοτανικός κήπος του Αιγαίου, λόγω της μεγάλης ποικιλίας ενδημικών φυτών.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Υποστηρίζονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), τους Γιατρούς του Κόσμου, την Ελληνική Αστυνομία, το Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και πολλούς εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας στην Αγιάσο εντάσσονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Enduro Mtb που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη της Kenda.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι το ακόλουθο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-       Την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 5-8 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί εγγραφή από τους αθλητές και παραλαβή αριθμών και θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πάρτι καλωσορίσματος των αθλητών στη Μυτιλήνη.

-       Το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αγιάσο θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές στον ορεινό Όλυμπο και η μέρα θα ολοκληρωθεί με πάρτι στην Αγιάσο.

-       Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ορεινές ποδηλατικές διαδρομές στην Αγιάσο. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 2 μ.μ. με την τελετή απονομής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου