× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συναινετικό κλίμα και αγκάθια στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ

Αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού σε πρώτη φάση και σε επόμενη συνεδρίαση θα ακολουθήσει η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/2/2021

Συναινετικό κλίμα και αγκάθια στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ) , με την πραγματοποίηση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας την περασμένη Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η αρχική κατεύθυνση ήταν στην ίδια συνεδρίαση μαζί με την απαιτούμενη τροποποίηση του καταστατικού να προχωρήσει και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη  της Γ ενικής Συνέλευσης ωστόσο, έκριναν  φρονιμότερο να προχωρήσει σε πρώτη φάση η τροποποίηση του καταστατικού και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εγγραφές στο ΓΕΜΗ (Μητρώο Επιχειρήσεων) των σχετικών τροποποιήσεων , να προχωρήσουν στη συνέχεια, σε επόμενη συνεδρίαση στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο τιμόνι της ΔΕΔΑΠΑΛ παραμένει  για λίγο καιρό ακόμη έως ότου τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο σημερινός πρόεδρος Στέφανος Αποστόλου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα μεταξύ των 12 μελών της Γενικής Συνέλευσης, 7 μέτοχοι από Μυτιλήνη, 3 από τη Δυτική Λέσβο και 2 από την ΠΕΔ, ήταν  καλό και η συνεδρίαση κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή απρόοπτα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν και οι δύο Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Ηρακλής Κουντουρέλλης από τη Μυτιλήνη και Άρης Ελευθερίου από τη Δυτική Λέσβο.

Παρά το συναινετικό κλίμα δεν έλειψαν και τα αγκάθια ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πρώτη σοβαρή διαφωνία, προέρχεται από την πλευρά της Δυτικής Λέσβου και σχετίζεται με τη συμμετοχή της ΠΕΔ στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας. Ως γνωστόν έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια και όπως αναφέρει ο Άρης Ελευθερίου, θα είχε ήδη εκδικασθεί από το Δεκέμβριο, εάν δεν είχαν προκύψει οι αρρυθμίες λόγω κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η δεύτερη διαφωνία σχετίζεται με το αίτημα του Δήμου Μυτιλήνης, για αύξηση της εκπροσώπησής του κατά δύο μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι είναι ο δήμος έδρας της εταιρείας και νομικά προβλέπεται αυτή η επέκταση. Ειδικότερα ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά από 9μελές που είναι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ να γίνει 11μελές και ο ίδιος να εκπροσωπείται με δύο επιπλέον μέλη. Το αίτημα αυτό πέρασε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο των τριών μετόχων της Δυτικής Λέσβου.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Λέσβου, τα δύο επιπλέον μέλη  για το δήμο της έδρας προβλέπονται μεν από τη νομοθεσία, όχι όμως για τις Ανώνυμες Εταιρείας όπως είναι η ΔΕΔΑΠΑΛ, αλλά για τα Νομικά Πρόσωπα - Συνδέσμους. Ήδη σημειώνει, η Δυτική Λέσβος θα προσφύγει κατά της απόφασης αυτής και το πιθανότερο είναι ότι θα εκπέσει πολύ σύντομα αφού όπως είπε, ούτε  προβλέπεται, ούτε αιτιολογείται νομικά.  

Μία από τις σημαντικές τροποποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της 1ης Γενικής Συνέλευσης είναι η αναλογική εκπροσώπηση των Δήμων στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα προβλέπεται και η αναλογική εκπροσώπηση των Δήμων στις θέσεις ευθύνης του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέσεις κλειδιά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ αναμένεται θα αναλάβουν ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του δημάρχου για τη θέση του προέδρου και ο Γιάννης Βατός το όνομα του οποίου ακούγεται για τη θέση του αντιπροέδρου ή του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας. Βέβαιη θεωρείται η παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του απερχόμενου προέδρου Στέφανου Αποστόλου, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποια θέση θα καταλάβει.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι