× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εριφύλη Γιαννάκα:Τραβάει το δρόμο της;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Κύτελη, θα ψηφίζει όμως κατά συνείδηση, χωρίς να επηρεάζεται από την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/2/2021

Εριφύλη Γιαννάκα:Τραβάει το δρόμο της;

Το δικό της δρόμο φαίνεται ότι θέλει να χαράξει στο Δημοτικό Συμβούλιο η σύμβουλος της πλειοψηφίας Εριφύλη Γιαννάκα, η οποία ως γνωστόν ανήκει στην ομάδα των τεσσάρων διαφωνούντων με τη Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της δημιουργίας νέας δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Γιαννάκα γενικότερα, έχει μια δραστήρια παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, από την αρχή της θητείας της και θα έλεγε κανείς ότι παραμένει σταθερή στις απόψεις της, τις οποίες στηρίζει με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Μάλιστα πέρυσι είχε δώσει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει για το μεταναστευτικό και στις συγκεντρώσεις σε Καράβα και Διαβολόρεμα.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε ζήτημα δημιουργίας νέας δομής στη θέση Βάστρια, η Ερ. Γιαννάκα εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τη διαφωνία της και μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε επιμείνει αρκετά με τις ερωτήσεις προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για το  θέμα του αριθμού των ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε αυτή. 

Η επόμενη κίνηση της δημοτικής συμβούλου, ήρθε λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με επιστολή της προς το Δήμαρχο παραιτήθηκε από τη θέση ευθύνης που είχε τοποθετηθεί και συγκεκριμένα από μέλος – μέτοχος της ΔΕΔΑΠΑΛ. Στην επιστολή παραίτησή της, η Εριφύλη Γιαννάκα ξεκαθαρίζει ότι ο λόγος για τον οποίον προχωρά σε αυτή την ενέργεια είναι επειδή οι θέσεις που υποστήριξε στο Συμβούλιο έρχονται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της παράταξης που ανήκει. Η ίδια κάνει λόγο για ζήτημα  ηθικής τάξης στην επιστολή της, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν πως από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να μείνει εκτός θέσεων ευθύνης γενικότερα, ώστε να διατηρήσει στο πλαίσιο του δυνατού την ανεξαρτησία του λόγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια έχει αποφασίσει πως θα παραμείνει Δημοτική Σύμβουλος στη θέση που εκλέχθηκε, ωστόσο οι τοποθετήσεις και η ψήφος της θα είναι περισσότερο κατά συνείδηση ανεξάρτητα με τις εισηγήσεις της παράταξης που ανήκει.

Προς το παρόν δεν έχει στο μυαλό της το ενδεχόμενο της ανεξαρτητοποίησης, αφήνει όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον, αφού τα δεδομένα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο