× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Που δουλεύουν αυτοί που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα;»

Ερωτήματα και καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου Λέσβου Γιώργου Κατζανού στον Δήμαρχο Μυτιλήνης για προσλήψεις εθελοντών και ημετέρων, με πρόσχημα την καθαριότητα οι οποίοι απασχολούνται σε άλλα πόστα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/2/2021

«Που δουλεύουν αυτοί που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέχεια στις καταγγελίες περί διαφόρων ειδών περίεργες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας οι οποίες είτε γίνονται με δίμηνα – οχτάμηνα κ.λπ. είτε μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και δεν εργάζονται στην καθαριότητα έδωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου και εν αργία δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι». Παράλληλα ο κ.Κατζανός κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη πορεία της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου διότι όπως επισήμανε η κατάσταση η νέα υπερδομή των 5 χιλιάδων ατόμων που προγραμματίζεται θα αποτελέσει ταφόπλακα για το νησί μας και την ανάπτυξή του.


Οι εργαζόμενοι...οι αιτήσεις και τα γραφεία

Ειδικότερα ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσλήψεων covid που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο από το Δήμο Μυτιλήνης επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του, περί τοποθέτησης εργαζομένων πριν ακόμη λήγει η περίοδος υποβολής αιτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μπορούν να εμπαίζουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι κατεβαίνουν από τα χωριά για να υποβάλουν αίτηση στο δήμο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από ένα μεροκάματο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον πόνο και την αγωνία τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιώργος Κατζανός κατήγγειλε διαφόρων ειδών περίεργες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας οι οποίες είτε γίνονται με δίμηνα – οχτάμηνα κ.λπ. είτε μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και δεν εργάζονται στην καθαριότητα.

«Και εγώ όταν ήμουν στη ΔΕΔΑΠΑΛ έπαιρνα ανθρώπους να δουλέψουν, ήμουν ο πρώτος διδάξας σε αυτό το θέμα. Ωστόσο όλοι όσοι προσλαμβάνονταν εργαζόταν στην καθαριότητα και πουθενά αλλού, ούτε σε γραφεία, ούτε σε θυρωρεία να ανοίγουν πόρτες. Ήταν όλοι εργάτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων και άνθρωποι που ήξεραν τη δουλειά και προσέφεραν πραγματικά έργο. Τώρα έμαθα ότι προσέλαβαν μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ ένα μεγάλο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Τι θα τους κάνουν όλους αυτούς;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόταση για το μεταναστευτικό

Όπως σημείωσε ο Γ. Κατζανός, εφόσον η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση του νησιού έως το Πάσχα, για ποιο λόγο πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια εγκατάσταση. «Για τους μετανάστες που έρχονται, σημείωσε και εφόσον φυλάσσονται τα σύνορα και οι ροές είναι μικρές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η έτοιμη δημοτική δομή του Καρά Τεπέ, η οποία έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.200 ανθρώπων. Κατά την άποψή μου, επαρκεί και με το παραπάνω για την κάλυψη των όποιων αναγκών, εφόσον βέβαια οι υποσχέσεις περί μετακίνησης στην Ηπειρωτική Ελλάδα τηρηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα ο Γιώργος Κατζανός χαρακτήρισε στημένο παιχνίδι, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι οι πάντες από το Δεκέμβρη μήνα γνώριζαν την τοποθεσία που θα γίνει η νέα δομή, και παρίσταναν τους ανήξερους στη συνεδρίαση για να μην χρειαστεί να ψηφίσει ο πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι επιχειρείται πραξικοπηματικά όπως σημείωσε να μπούνε μέσα στο συμβούλιο μέτοχοι της ΠΕΔ. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό, καθώς όπως τόνισε υπάρχουν προσφυγές από τη Δυτική Λέσβο και αρκετές ακόμη δυσλειτουργίες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής