× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός ο κ. Αθανασίου»

Σχόλιο του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού για τον βουλευτή της ΝΔ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/3/2021

«Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός ο κ. Αθανασίου»

«Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός ο κ. Αθανασίου» σχολίασε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς για τον βουλευτή της ΝΔ, Χ. Αθανασίου που απασχόλησε χτες δύο φορές τη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στο θέμα του «Ν» που έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις για την ομοφυλοφιλία όπως την συνέδεσε ο πρώην υπουργός με την υπόθεση Λιγνάδη και στη δημιουργία νέου ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών:

«Χθες, ο κ. Αθανασίου απασχόλησε δύο φορές της δημοσιότητα.

Το πρωί, προεδρεύοντας μάλιστα στη Βουλή, έκανε μια δήλωση, το περιεχόμενο της οποίας θέτει τον ίδιο εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου και σίγουρα απέναντι στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού συσχέτισε τους βιαστές παιδιών με την ανδρική ομοφυλοφιλία. Ο κ. Αθανασίου μας γύρισε με τη δήλωσή του αυτή πολλά χρόνια πίσω, στιγματίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα και υπενθυμίζοντας τον βαθιά συντηρητικό – στα όρια του σκοταδισμού – χαρακτήρα της ιδεολογίας και της πολιτικής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τη δήλωση του Βουλευτή του; Και τι έχει να πει για τη δήλωση του κ. Αθανασίου ο πρόσφατα ορισθείς Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος υπουργός;

Σαν να μην έφτανε αυτή η πρώτη δήλωση του κ. Αθανασίου, που αναστάτωσε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, ο κυβερνητικός Βουλευτής «ξαναχτύπησε» χθες βράδυ με δεύτερη δήλωση, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και βασικά να διασώσει την πολιτική του υπόσταση.

Ο κ. Αθανασίου επιχείρησε για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Να πείσει την τοπική μας κοινωνία, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «στόχο την πλήρη αποσυμφόρηση των νησιών μας». Και αμέσως μετά σέρβιρε ως μονόδρομο την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησής του να φτιάξει νέο ΚΥΤ-φυλακή στη θέση Βάστρια. Στο τέλος δε της ανακοίνωσης, ως μόνιμο κερασάκι στην τούρτα, ο Βουλευτής της ΝΔ ανακυκλώνει τα γνωστά ψέματα ακροδεξιάς κοπής της ΝΔ: Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΥΤ Μόριας, που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ίσως ακόμη και για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ενημερώσω τον κ. Αθανασίου, ότι στο ίντερνετ υπάρχουν οι…περιβόητες μηχανές αναζήτησης. Αν πληκτρολογήσει κανείς το όνομα του, θα θυμηθεί εύκολα ότι στις 16 Οκτωβρίου 2019, ο ίδιος δήλωνε ότι «δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο». Κι αυτή είναι μια μόνο από τις δεκάδες υποκριτικές και ψευδείς δηλώσεις του της τελευταίας πενταετίας για το προσφυγικό, είτε ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης, είτε, αργότερα, ως απολογητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλοι γνωρίζουν πια ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά να μην κάνει μαζική αποσυμφόρηση της Λέσβου, για να μπορεί ο κ. Μηταράκης να παρουσιάζει «πελατεία» στην Κομισιόν, ώστε να αιτιολογηθεί η κατασκευή της νέας υπερδομής. Όσα ψέματα κι αν λένε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, η νέα σύμβαση σίτισης αιτούντων άσυλο για την επόμενη τετραετία προβλέπει 6000 άτομα στη Λέσβο και το Μνημόνιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει δομή μίνιμουμ χωρητικότητας 5000 ανθρώπων.

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Αθανασίου να μιλά διαρκώς σαν να απευθύνεται σε ανίδεους πολίτες. Ο Λεσβιακός λαός έχει πλήρη άποψη για τα εγκλήματα της κυβέρνησής του. Εξάλλου, η διαδήλωση της περασμένης Κυριακής απάντησε από μόνη της στην πολιτική υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Μηταράκη, του κ. Αθανασίου και των θλιβερών κυβερνητικών απολογητών της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη