× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γίνε Γυναίκα!

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Δημοσίευση 8/3/2021

Γίνε Γυναίκα!

Δεν γεννιέσαι Γυναίκα, γίνεσαι Γυναίκα.
Βοηθήστε τις κόρες σας να ανθίσουν. Ναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα όμως μην πλατιάζεις σε γενικότητες που θα σε κάνουν να νιώσεις αδύναμη και άπραγη. Γίνε αυτό που η φύση σε προόρισε. Γίνε Γυναίκα και βοήθησε καθημερινά και τις άλλες γυναίκες να χτίσουν τους εαυτούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γίνε μια ωραία Γυναίκα. Ο δείκτης ευημερίας μιας κοινωνίας βασίζεται πρωτίστως στην υγεία, ψυχολογική και σωματική, των γυναικών.

Για να είναι μια γυναίκα υγιής πρέπει πρωτίστως να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της. Αγάπα τον εαυτό σου και αν δεν σου το έμαθε κανείς όταν ήσουν μικρή και ρούφαγες εικόνες και παραδείγματα συμπεριφορών ξεκίνα τώρα σε όποια ηλικία και αν είσαι.

Πρώτα πρέπει να έρθει η συγχώρεση. Συγχώρεσε αυτούς που δεν μπόρεσαν να σου δώσουν ότι είχες ανάγκη όταν μεγάλωνες. Κουβαλούσαν και αυτοί τις δικές τους αλυσίδες μη το ξεχνάς. Συγχώρεσε τη μάνα σου. Έκανε ότι μπορούσε και μετά συγχώρεσε και σένα για ότι κακό δέχτηκες να υποστείς. Για τις ανασφάλειες σου που πάντα σε έβγαζαν λίγη και έτρεχες πίσω από τις διαφημίσεις να καλυφθείς. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τις φορές που δεν μίλησες και δέχτηκες να υποτιμηθείς άπειρες φορές. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και κοίτα στον καθρέφτη .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αυτό που βλέπεις παρόλο που του μιλούσες πάντα άσχημα και αυστηρά σε στήριξε. Περιγελούσες τις ατέλειες του, το στρίμωχνες πάντα τελευταίο, το γέμισες με του κόσμου τις σαβούρες. Το πήγαινες με το ζόρι σε συναναστροφές που δεν ήθελε να παραστεί . Το έφτασες στα όρια του μην ακούγοντας τα σημάδια που σου έδειχνε να το αφήσεις για λίγο στην ησυχία του.


Αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη λοιπόν το είδωλο σου, σε άντεξε και σε έφερε ως εδώ. Μάθε να το αγαπάς και χτίσε την κόρη σου να αγαπά τον εαυτό της με το παράδειγμα σου.

Ο κόσμος είναι απειλητικός εκεί έξω για τις γυναίκες. Πάντα ήταν. Όμως αν μάθεις την κόρη σου να φεύγει νωρίς από ότι την προσβάλει και τον γιο σου να την σέβεται, θα γίνει καλύτερος.

Μη μπερδεύεσαι. Μη δεχτείς λουλούδια. Δεν είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν είναι Τσικνοπέμπτη. Δεν είναι μια ευκαιρία μόνο για χορό όπως τα χρόνια που ζούσαμε...
Είναι ημέρα Μνήμης, Αγώνων και Τιμής. Οι γιαγιάδες σου άντεξαν και δεν μίλησαν. Εσύ μάθε να αγαπάς τις Γυναίκες, όλες τις γυναίκες και ξεκίνα να μιλάς.
Σπάσε την αλυσίδα. Εσύ θα γίνεις η αλλαγή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου