× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέσσερα ακόμη κρούσματα στη Ζαχάρειο Μονάδα Ηλικιωμένων

Την Πέμπτη, τελικά, τα αποτελέσματα των 68 μοριακών τεστ που έγιναν στην Αγία Παρασκευή. Εκ νέου εξέταση του πληθυσμού την ερχόμενη Τετάρτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2021

Τέσσερα ακόμη κρούσματα στη Ζαχάρειο Μονάδα Ηλικιωμένων

Αυξημένη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής όπου μέχρι σήμερα το πρωί είχαν διαπιστωθεί 37 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί της Τετάρτης γνωστοποιήθηκε ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στη Ζαχάρειο Μονάδα Ηλικιωμένων, και τρία ακόμη κρούσματα σε ηλικιωμένους. Συνολικά στο ίδρυμα καταγράφονται 22 κρούσματα, τα 15 από αυτά αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και 7 αφορούν εργαζομένους.  

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του γηροκομείου Στέφανος Αποστόλου, υπογράμμισε ότι οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι καλά στην υγεία τους και η κατάστασή τους δεν εμπνέει κάποια ανησυχία. «Οι τρεις από αυτούς μετά από υπόδειξη του γιατρού του ιδρύματός μας, σημειώνει  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για καλύτερη φροντίδα. Είναι όμως καλά στην υγεία τους και από το νοσοκομείο μας ενημέρωσαν ότι σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

«Κάνουμε τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους που νόσησαν είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ ορισμένοι είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση. Μάλιστα οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια.

Είμαστε σε μια γενικότερη αναστάτωση στο ίδρυμα αυτές τις ημέρες. Τα περισσότερα τεστ γίνονται με δική μας πρωτοβουλία σε ιδιωτικά εργαστήρια  για να έχουμε εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

Την ίδια ώρα στην τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής επικρατεί ανησυχία αφού υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και άτομα που εργάζονται στον τοπικό συνεταιρισμό, τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και ένα παιδί που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό της περιοχής. Ανάμεσα στα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και στέλεχος του Συνεταιρισμού, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει δύο τουλάχιστον rapid  test και ήταν αρνητικά. Ωστόσο με δική του πρωτοβουλία κι επειδή είχε ήπια συμπτώματα, έκανε και μοριακό τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 

Αύριο Πέμπτη εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των 68 μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό τη Δευτέρα. Αρχικά υπήρχε πληροφόρηση ότι τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν σήμερα, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο.

Συνεργεία του ΕΟΔΥ σε Καλλονή και Αγία Παρασκευή

Αύριο Πέμπτη εξάλλου, συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Καλλονή έξω από το Δημοτικό Θέατρο για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο γενικό πληθυσμό. Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκ νέου μαζικά τεστ στην Αγία Παρασκευή ώστε να υπάρξει καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του χωριού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου