× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Την διακοπή του εμβολίου Astra Zeneca εξετάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών

Ενώ 17 χώρες έχουν αναστείλει τη χορήγησή του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2021

Την διακοπή του εμβολίου Astra Zeneca εξετάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών

Με το ερώτημα της ολιγοήμερης διακοπής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών και στην Ελλάδα. Αν και μέχρι σήμερα η θέση της Επιτροπής και του υπουργείου Υγείας ήταν ότι η χώρα μας θα πάρει αποφάσεις ανάλογα με τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το κύμα αναστολών στη χρήση του εμβολίου σε άλλες χώρες, θέτει επί τάπητος το ερώτημα αναστολής και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας, πάντως, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάλεσε όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό να μην το ακυρώσουν. Υποστήριξε παράλληλα και πριν ακόμα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή ότι:  «Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)» και συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

«Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά», συμπλήρωσε.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Επιδημιολογίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το ερώτημα της ολιγοήμερης διακοπής θα συζητηθεί σήμερα αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναστολή χορήγησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα των πιθανών παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca θα τεθεί σήμερα επί τάπητος και από την συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ, δήλωσε, ότι «Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό» επισημαίνοντας πως δεν όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Μαρτίου για να πάρει αποφάσεις σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα 17 χώρες παγκοσμίως έχουν αναστείλει μέχρι νεωτέρας τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca εκ των οποίων οι 16 είναι ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία. Σε προσωρινή διακοπή έχει προχωρήσει και η Ταϊλάνδη.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης «επιστρατεύει» τους υπουργούς για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ποιος υπουργός «χρεώθηκε» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 11:00 το βράδυ θα αναχωρήσει το «Νήσος Σάμος»

Η βλάβη στη μηχανή το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε τα δρομολόγια του πλοίου
ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος της Νίκης χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία σε βάρος της βουλευτού, από μέλος της Νίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες πληρωμές θα γίνουν την εβδομάδα πριν το Πάσχα

Κατά την περίοδο 22 έως 26 Απριλίου, θα καταβληθούν 1.254.432.604 ευρώ σε 2.805.659 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόληση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βλάβη στο πλοίο «Νήσος Σάμος»

Σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην αριστερή μηχανή του πλοίου
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές

Κατέθεσε υπόμνημά στον Άρειο Πάγο και ζητά την ενεργοποίηση του νόμου για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Παρακολουθήστε διαδικτυακά την ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αποκρυπτογραφήσαμε τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

Δείτε εδώ πως θα χρηματοδοτηθούν η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και άλλες δράσεις -Συνέντευξη του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργου Πλακωτάρη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ