× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στης Καραντίνας τον καιρό!

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Δημοσίευση 17/3/2021

Στης Καραντίνας τον καιρό!

Μέσα στη μαυρίλα των συνεχών lockdown και της γενικής κατήφειας το Θεατρικό τμήμα του ΕΘΟΚ Καλλονής τόλμησε να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν από ένα άτομο, την Χαρίκλεια Ζαργκλή ! Όντας μέλος αυτής της ομάδας των αναρχικών ονειροπόλων ένα βράδυ υποδέχομαι ένα τηλεφώνημα. "Θες να πάρεις μέρος στην Παράσταση που ετοιμάζουμε; Να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει;"

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση της φίλης μου ήρθε σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής μου και ο ενθουσιασμός της άναψε σαν σπίρτο στο σκοτάδι. Είπα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. "Να γελάσουμε! Να κάνουμε και άλλους να γελάσουν!"

Η ιδέα μου φάνηκε επαναστατική! Ναι. Με μάσκες, με κωδικούς, με αποστάσεις, με ειδική άδεια από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τέλος rapid tests και απολυμάνσεις.
Όμως ξέρεις κάτι; Άξιζε. Ώρες πολλές στις πρόβες με διάφορες ατυχίες να απειλούν να βάλουν πρόωρο τέλος στο εγχείρημα. Ο σκηνοθέτης μας Χριστόδουλος Χατζηιωάννου με την Ολύμπια ηρεμία του να δίνει οδηγίες κλειδιά και η Χαρίκλεια με τα κείμενα της που με έκαναν να γελάω με την καρδιά μου κάθε φορά που τα διάβαζα στο σπίτι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένιωσα ότι επέστρεψα στη ζωή! Παράξενο για κάποια που δεν πείθεται εύκολα για αστραπιαία θαύματα, όμως συνέβη.

Μια θεατρική ομάδα που συνεργάστηκε χωρίς ούτε ένα διαπληκτισμό μέσα σε ένα κλίμα χωρίς ανταγωνισμούς με αδελφοσύνη. Ακούγεται εξωπραγματικό και ναι συνέβη. Ίσως γιατί όλοι είχαμε τον ίδιο στόχο, να βάλουμε χρώμα στο μαύρο.
Έτσι, σε αυτό το κλίμα έγινε η παράσταση μας με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Θεόφιλου Μυζίκα, του Γιάννη Μπαρδή και του Δημήτρη Πολυμιάδη.

Δείτε την και νιώστε αυτό που νιώσαμε και εμείς όταν την ετοιμάζαμε. Ελπίδα.
Ποιός ξέρει; Ίσως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται χωρίς εγωισμούς ο ουρανός γίνεται πιο Γαλανός...

Η παράσταση κυκλοφορεί και στο Υοutube!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας