× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δήλωση της προέδρου Δ.Ε. Αγιάσου Διαμάντως Ρουγκέλη

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για αναφορές στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2021

Δήλωση της προέδρου Δ.Ε. Αγιάσου Διαμάντως Ρουγκέλη

Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί αυτολεξεί το περιεχόμενο της παρούσας μου στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr και όπως αναγνωσθεί δημόσια στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή « Πρωινοί Διάλογοι » του σταθμού σας, προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας, σχετικά με τις δηλώσεις μου κατά την συνέντευξη που σας παραχώρησα στις 5-3-2021, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύθηκε και στον ως άνω ιστότοπο της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας :


Την 5η Μαρτίου 2021 παραχώρησα συνέντευξη στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού «Ν 99 fm», η οποία τιτλοφορείται «Πρωινοί Διάλογοι». Το δε περιεχόμενο της συνέντευξής μου φιλοξενήθηκε και στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr με την ανάρτηση του από 05-03-2021 δημοσιεύματος με τον τίτλο «Πήρε εξιτήριο και τον παράτησαν στο κέντρο της Αγιάσου» στο οποίο ενσωματώθηκε η ηχητική αναμετάδοση της συνέντευξής μου.

Με την παρούσα μου ανακαλώ δημοσίως τις αναφορές μου σε βάρος του
Ε.Ο.Δ.Υ και των εργαζομένων του και ειδικότερα τις δηλώσεις μου ότι «το πρωί ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με διακριτικά του Ε.Ο.Δ.Υ. ανέβηκε στο χωριό, άνοιξε την πόρτα και άφησε στη μέση του δρόμου έναν ζαλισμένο και εμφανώς ηλικιωμένο άνθρωπο», καθώς επίσης και τα σχόλια που έκανα για τους εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σέβομαι απόλυτα το έργο του Ε.Ο.Δ.Υ και τον καθημερινό αγώνα που με αυταπάρνηση δίνουν οι εργαζόμενοί του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εκ μέρους μου πρόθεση συκοφάντησης και προσβολής των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ. ούτε και υποτίμησης της αναντίρρητα σημαντικής συνδρομής του Ε.Ο.Δ.Υ. στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την προστασία και βελτίωση της υγείας και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού.

Αναφορικά με τις δηλώσεις μου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω ότι δεν είχα Ιδία γνώση για το περιστατικό με την μετακομιδή του ηλικιωμένου άνδρα και δεν είδα Ιδίοις όμμασι το αυτοκίνητο που φέρεται να τον μετέφερε στην Αγιάσο Λέσβου, αλλά αντίθετα, βασίστηκα μόνο στα λεγόμενά του και δεν προέβην σε έλεγχο και εξακρίβωση των λεγομένων του.

Ανακαλώ τη δήλωσή μου ότι το όχημα που μετέφερε τον ηλικιωμένο άνδρα έφερε πάνω του διακριτικά του Ε.Ο.Δ.Υ., καθότι αφενός κάτι τέτοιο δεν το διαπίστωσα Ιδίοις όμμασι, αφετέρου εξακρίβωσα μετά και από επικοινωνία με το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» ότι συγκεκριμένα ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν διέθεσε κάποιο όχημα για την μεταφορά του ηλικιωμένου άνδρα από το νοσοκομείο προς το χωριό της Αγιάσου, ως άλλωστε δεν ήτο και αρμόδιος ο Ε.Ο.Δ.Υ για μια τέτοια μετακομιδή.

Συνεπώς, κατόπιν εξακρίβωσης και προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, ο Ε.Ο.Δ.Υ και οι εργαζόμενοί του δεν διενήργησαν την μεταφορά του ηλικιωμένου άνδρα στις 5-3-2021 και ως εκ τούτου δεν τον εγκατέλειψαν στο χωριό της Αγιάσου, όπως εσφαλμένως δήλωσα. Σημειωτέον ότι ακόμα διερευνάται το ποιος παρέλαβε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τον ηλικιωμένο άνδρα και τον άφησε μόνο του στο χωριό μας.

Ομοίως, ανακαλώ τις δηλώσεις μου και τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβην για τους εργαζομένους του Ε.Ο.Δ.Υ, για τους οποίους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ανέφερα ότι «πέταξαν τον 90χρονο», κάνοντας συγχρόνως λόγο ΑΒΑΣΙΜΑ για «αναλγησία των υπαλλήλων» του Ε.Ο.Δ.Υ και ζητώντας ΑΝΑΙΤΙΑ «να τιμωρηθούν και να συνετιστούν, για να γίνει παράδειγμα προς μίμηση».

Προς αποκατάσταση των προρρηθέντων, εκφράζω την βαθειά μου λύπη για όσα εσφαλμένα δήλωσα για τον Ε.Ο.Δ.Υ και τους εργαζομένους του, παρασυρόμενη από την ευαισθησία μου για τους ευπαθείς και ανήμπορους συμπολίτες μας λόγω και του λειτουργήματός μου ως νοσηλεύτριας και δηλώνω με την παρούσα μου ότι αναγνωρίζω πως οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι πλήρως στα καθήκοντά τους, σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες εργασίας, εκτιθέμενοι συνεχώς σε έναν «αόρατο κίνδυνο» με μοναδικό σκοπό να σώσουν εμάς και να μας εξασφαλίσουν το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία μας.

Τέλος, επισημαίνω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε εκ μέρους μου δόλος προς συκοφάντηση του Ε.Ο.Δ.Υ. και των εργαζομένων του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επιχειρηματικότητα vs Ακαδημία

Σε μια χώρα γεμάτη προβλήματα, τσακωνόμαστε λες και όλα είναι άσπρο-μαύρο.
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το όπιο του λαού

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είχαμε νέα από τον Οδυσσέα Τσενάϊ

«Ξεχασμένες», δυστυχώς ακόμα και από τους ομοεθνείς του πλέον, ρατσιστικές ιστορίες σε βάρος των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, στη δεκαετία του 1990-Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Πάρε με όταν φτάσεις σπίτι»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι»

Γράφει η ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Φρίξος, η ΕΔΑ και οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Το τρίτο μάτι της τηλεόρασης»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 5/5/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στον Αι Γιώργη της γειτονιάς μου

Ας πούμε πως τα πράγματα ήταν αλλιώς…
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ