× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Καμιά ανοχή στους κακοπληρωτές και στις παράνομες συνδέσεις»

Τελεσίγραφο Γιώργου Φλώρου στους μεγαλοφειλέτες της επιχείρησης. Κινείται διαδικασία κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/3/2021

«Καμιά ανοχή στους κακοπληρωτές και στις παράνομες συνδέσεις»

Στις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΥΑΛ, στα μεγάλα έργα που υλοποιεί, στην έλλειψη προσωπικού και στην προσπάθεια εξοικονόμησης νερού και χρημάτων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή που παραχώρησε  στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Φλώρος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Φλώρος σημείωσε ότι η Διαδημοτική Επιχείρηση με νύχια και δόντια προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση και να γιατρέψει παθογένειες πολλών ετών οι οποίες είχαν ενθαρρύνει την παραβατικότητα πολλών πολιτών που ακόμη και σήμερα, όπως τόνισε συνεχίζουν να κλέβουν ανενόχλητοι νερό και να επιβαρύνουν με τη συμπεριφορά τους τα δίκτυα ύδρευσης κυρίως της επαρχίας.

Δύσκολο καλοκαίρι

«Και το φετινό καλοκαίρι σημείωσε ο Γιώργος Φλώρος θα είναι αρκετά δύσκολο, διότι οι βροχές μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε τη ζήτηση είτε με νέες γεωτρήσεις είτε με την εξοικονόμηση νερού από τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων.

Παράνομες συνδέσεις

Εδώ και μερικούς μήνες η ΔΕΥΑΛ έχει ειδικό συνεργείο το οποίο εντοπίζει τις παράνομες συνδέσεις στα χωριά κυρίως, ορισμένων συμπολιτών μας που ποτίζουν χωράφια, αυλές, κήπους και μπαξέδες χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Εφόσον λοιπόν οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θέλουν να συνετιστούν η ΔΕΥΑΛ θα προχωρήσει σε διακοπές νερού και τσουχτερά πρόστιμα, σε περίπτωση που εντοπιστούν παρανομίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κακοπληρωτές με χρέη χιλιάδων ευρώ 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η Εταιρεία, απέναντι στους λεγόμενους κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν κάνουν καμία ενέργεια για να τα εξοφλήσουν.

«Η πολιτική της εταιρείας μας απέναντι στις περιπτώσεις των κακοπληρωτών κυρίως εκείνων που οφείλουν πολλές χιλιάδες ευρώ για πολλά χρόνια θα είναι αμείλικτη. Ήδη στείλαμε τα χρέη αυτά στην εφορία και έχει γίνει κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών. Παράλληλα κινούνται και οι διαδικασία διακοπής υδροδότησης. Ήδη το μέτρο αυτό φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα διότι αρκετοί από τους οφειλέτες ήρθαν στην υπηρεσία και ζήτησαν να κάνουν διακανονισμό. Η ΔΕΥΑΛ οφείλουμε να πούμε ότι είναι ανοιχτή σε κάθε είδους συζήτηση και διακανονισμό με τους οφειλέτες, αρκεί οι ίδιοι να δεχθούν να συνεργαστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος η σύνδεση με φράγμα Σεδούντα

Ο Γιώργος Φλώρος αναφερόμενος στις ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του Πλωμαρίου σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμο ενώ όπως είπε καθοριστικό ρόλο θα παίξει σε αυτό η λειτουργία του φράγματος Σεδούντα και η σύνδεσή του με το δίκτυο ύδρευσης του Πλωμαρίου.

«Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει να κατασκευασθεί ο αγωγός που θα συνδέσει το φράγμα με τη φυσική πηγή του Σεδούντα, ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει όμως δεν έγινε. Εάν δεν ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση το συντομότερο δυνατό τότε το Πλωμάρι φέτος θα έχει πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που είχε πέρυσι.

Γενικότερα σε αυτόν τον τόπο, σημείωσε ο Γιώργος Φλώρος, πρέπει κάποτε να αποδοθούν ευθύνες. Δεν μπορεί οι βιολογικοί καθαρισμοί να έχουν τελειώσει και να έχουν πληρωθεί με ευρωπαϊκά χρήματα και να μην λειτουργούν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή