× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ενίσχυση των ερασιτεχνικών ‑ αθλητικών σωματείων της χώρας

Ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία Γιάννη Μπουρνού, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2021

«Ενίσχυση των ερασιτεχνικών ‑ αθλητικών σωματείων της χώρας

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία συνυπέγραψαν 52 ακόμα Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα την ανάγκη άμεσης, έγκαιρης και επαρκούς ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από τον Νοέμβριο του 2020, αναφέρεται στη σχετική ερώτηση, τα αθλητικά σωματεία υποχρεώθηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, να αναστείλουν τη λειτουργία τους. ¨Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου το κλείσιμο των αθλητικών συλλόγων διήρκεσε τρεις μήνες, η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου ουσιαστικής στήριξης του βασικού πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού, έχει φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση τα αθλητικά σωματεία της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων έχει περιέλθει σε αντικειμενική αδυναμία επαναλειτουργίας, όταν αυτή επιτραπεί.

Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθεί και έχει καταφέρει να κρατήσει ανοικτό τον αθλητισμό, η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγεί τα αθλητικά σωματεία σε λουκέτο και χιλιάδες προπονητές, γυμναστές και διοικητικό προσωπικό στην ανεργία. Η επιχορήγηση των σωματείων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2020 και άρχισε να καταβάλλει προς τα τέλη Δεκέμβρη του 2020, είχε καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού δεν κάλυψε στο ελάχιστο τον εκμηδενισμό εσόδων που έχουν υποστεί τα αθλητικά σωματεία, ούτε έδωσε λύση στα συσσωρευμένα πάγια λειτουργικά τους έξοδα».

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό της αθλητικής κοινότητας, όπως αναφέρει, και να ενεργήσει ουσιαστικά, άμεσα και έγκαιρα, διασφαλίζοντας την λειτουργία των αθλητικών σωματείων και τις θέσεις εργασίας σε αυτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση