× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στον ανακριτή η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας επειδή «έσπασε» τα μέτρα

Έκανε πάρτι για τα γενέθλια της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο παρά την απαγόρευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2021

Στον ανακριτή η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας επειδή «έσπασε» τα μέτρα

Η αστυνομία της Νορβηγίας διεξάγει μεγάλη έρευνα εις βάρος της πρωθυπουργού της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, καθώς παραβίασε τα μέτρα του κορονοϊού που η κυβέρνησή της επέβαλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια πήγε σήμερα (23/3) στον ανακριτή για να απολογηθεί, την στιγμή που η Νορβηγία βλέπει μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

Παράλληλα, η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα, ενώ ανακοίνωσε πως στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ).


«Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Πεν Μόρτεν Σέντινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.

«Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορονοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας», δήλωσε η Σόλμπεργκ στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

«Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σόλμπεργκ έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών κανόνων προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων και θανάτων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης για το Συντηρητικό Κόμμα της στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Όμως η χώρα βλέπει τώρα μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

Το πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού προκάλεσε επικρίσεις, περιλαμβανομένου και του ίδιου του υπουργού Υγείας Μπεν Χόιε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα VG: «Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αποθεωτικό χειροκρότημα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αναφορά του ονόματος του από Κασσελάκη -Ανακοινώθηκαν τα 5 τελευταία ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας,ανάμεσα τους και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μέλπω Λακατσά
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα