× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτοψία για την επικινδυνότητα των βράχων

Σε Μήθυμνα και Πέτρα βρίσκονται υψηλόβαθμα τεχνικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για την αξιολόγηση των κατάστασης στο Κάστρο και στην Παναγία της Πέτρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2021

Αυτοψία για την επικινδυνότητα των βράχων

Σε εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, προς το Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα της επικινδυνότητας των βράχων του Μολύβου, βρίσκονται σήμερα στη Λέσβο πραγματοποιώντας αυτοψίες στους βράχους κάτω από το Κάστρο του Μολύβου και στην Παναγία της Πέτρας  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Θεμιστοκλής Βλαχούλης μαζί με τον Μελετητή-Γεωμηχανικό Χάρη Σαρόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί τους βρίσκεται  και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπυράκος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνοδεία του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλου Τριανταφυλλίδη, της Αντιδημάρχου Μολύβου Αφροδίτης Βατή, του Αντιδημάρχου Πέτρας Κώστα Πάππου, του Προέδρου της Πέτρας Χάρη Παλαιοπάνη και του Προέδρου του Μολύβου Θανάση Ανδριώτη.

Από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από τη σημερινή πρώτη αυτοψία των ειδικών εκ μέρους του Υπουργείου, θα δρομολογηθούν και οι επόμενες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι αναγκαίες εργασίες άρσης της επικινδυνότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ