× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το άνοιγμα των σχολείων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών»

Ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2021

«Το άνοιγμα των σχολείων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών»

Τη διαφωνία της με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων και τη διενέργεια των  υποχρεωτικών self test εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα είναι ανέφικτα και θα προκαλέσουν αντιδράσεις στους γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ και λίγες ημέρες παρακολουθούμε ανακοινώσεις για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων

 Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και να επανέλθουν τα παιδιά στην κανονικότητα με όρους και συνθήκες που θα διασφαλίζουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των γονέων και κηδεμόνων όπως και  της εκπαιδευτικής  κοινότητας .

Το μόνο μέτρο που εξαγγέλθηκε σε σχέση με το προηγούμενο άνοιγμα  των σχολείων  ήταν τα self test  και  η ατομική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Self test που η αξιοπιστία τους δεν είναι μεγάλη κατά λεγόμενα  των ειδικών   (που σημαίνει μεγάλο ποσοστό λάθους με αποτέλεσμα μαθητές που νοσούν να βρεθούν σε σχολικές αίθουσες με άλλους 25 και συμμαθητές τους ) και γονείς στον ρόλο υγειονομικών υπαλλήλων .

Υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς (άραγε πόσες οικογένειες έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την  εκτύπωση των Υ.Δ. όταν πολλά παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο, τι ευθύνη έχουν οι γονείς όταν από λανθασμένη διάγνωση του self test τελικά νοσήσει το παιδί και διασπείρει τον ιό στους συμμαθητές τους;).                                                  Σε περίπτωση που δεν έχει ο μαθητής την υπεύθυνη δήλωση δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο και θα παίρνει απουσίες.

 ]Θεωρούμε ακράδαντα, ότι τα μέτρα αυτά είναι ανέφικτα και οι αντιδράσεις από τους γονείς θα είναι πολλές .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

]Έχει αποδειχθεί πλέον ξεκάθαρα  ότι κινδυνεύουν  να νοσήσουν  παιδιά  όλων των ηλικιών, το ίδιο όπως και οι ενήλικες .

Το άνοιγμα των σχολείων με την πανδημία στο μέχρι τώρα μέγιστο σημείο και με συνάθροιση πολλών μαθητών καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού  σε μικρές αίθουσες  σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ,θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας λαμβάνοντας υπόψη   ότι είμαστε  στην κορύφωση  του 3ου  κύματος  της πανδημίας  .

Η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, οπότε ζητάμε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τέτοια μέτρα (όπως λιγότεροι μαθητές στις τάξεις ,test από ειδικούς, ειδικά μηχανήματα για τον αερισμό των αιθουσών άλλα και θερμομέτρηση κατά την είσοδο  των μαθητών ) ώστε να διασφαλίζεται η υγεία τους.

Η ατομική ευθύνη βαραίνει όλους αλλά η συνολική ευθύνη βαραίνει τους αρμόδιους που λαμβάνουν τα μέτρα από τους οποίους ζητάμε την επαναξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και των αποφάσεών τους .

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική