× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Κτηνιατρική Υπηρεσία λειτουργεί άψογα»

Παρέμβαση των δύο μεγαλύτερων συλλόγων παράκτιας επαγγελματικής αλιείας του νησιού μας μετά τα υπονοούμενα Χατζηκομνηνού για ξεχαρβάλωμα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/4/2021

«Η Κτηνιατρική Υπηρεσία λειτουργεί άψογα»

Στο πλευρό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου, τάσσονται οι δύο μεγάλοι επαγγελματικοί σύλλογοι παράκτιας αλιείας  του νησιού μας και συγκεκριμένα ο Σύλλογος «ΜΑΚΑΡ» και ο Σύλλογος «Άγιος Νικόλαος», οι οποίοι εδρεύουν σε Καλλονή και Πέραμα αντίστοιχα. Οι δύο σύλλογοι σε κοινή ανακοίνωσή τους, απαντούν επί της ουσίας στην τοποθέτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Μουτζούρη, Άρη Χατζηκομνηνού ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτησή του, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στο «Ν» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…έγιναν παρεμβάσεις στο διοικητικό μηχανισμό της Περιφέρειας με αφορμή την τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, «Παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας..». Επί της ουσίας οι δύο σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως όχι μόνο δεν ξεχαρβαλώθηκε η υπηρεσία με τις αλλαγές που έγιναν αλλά αντίθετα αποκατάσταθηκε η τακτική επικοινωνία των αλιέων με την Κτηνιατρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Μεγάλος αριθμός διοικητικών πράξεων που αφορούν τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και συνάπτονται με τη δημόσια υγεία, εκδίδονται από τη Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε: αδειοδότηση μεγάλων αλιευτικών σκαφών (καΐκια), αδειοδότηση οχημάτων λιανικής πώλησης ιχθύων και λοιπών αλιευμάτων, έλεγχος εξαλίευσης οστράκων, έκδοση πιστοποιητικών διακίνησης οστράκων, δειγματοληψία οστράκων και νερού σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (αφορά τον κόλπο Καλλονής) για έλεγχο του μικροβιακού τους φορτίου, με αποστολή των δειγμάτων στα αρμόδια εργαστήρια κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την περιγραφή και μόνο των αρμοδιοτήτων αυτών, είναι προφανής η κρισιμότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τόσο για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την καλώς εννοούμενη εξυπηρέτηση των επαγγελματικών μας συμφερόντων.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε ως Σύλλογοι πολλά και σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία μας με την Υπηρεσία αυτή,  ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας, που κατά κύριο λόγο οφείλονταν σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας.

Ωστόσο εδώ και ένα έτος μετά την αλλαγή του Δ/ντή της Κτηνιατρικής, όχι μόνο δεν διαπιστώσαμε «ξεχαρβάλωμα», αλλά συντελέστηκε πολύ μεγάλη πρόοδος στη λειτουργία της υπηρεσίας και υπήρξε θεαματική βελτίωση στην ανταπόκριση και κατανόηση της υπηρεσίας στις ανάγκες μας και στα προβλήματά μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη των συλλόγων μας εξυπηρετούνται άμεσα, τις περισσότερες φορές αυθημερόν, σε αντίξοες συνθήκες μάλιστα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, την λήψη των οποίων επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος Διευθυντής και όλοι οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ενέσκυψαν με προθυμία και σοβαρότητα για την εύρεση λύσεων στα, επί έτη πολλά, εκκρεμή ζητήματα των επαγγελματιών αλιέων. Αποκαταστάθηκε τακτική επικοινωνία μας ακόμη και για ήσσονος σημασίας προβλήματά μας, ενώ δρομολογήθηκε η επίλυση χρόνιων και σημαντικών ζητημάτων που μας ταλαιπωρούσαν και δυσχεραίναν την καθημερινότητά μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Παράκτιας Αλιείας «Μάκαρ» από την Καλλονή και «Άγιος Νικόλαος» από το Πέραμα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου