× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι μαρτυρά η νεκροτομή στη σορό του αδικοχαμένου Γιώργο Καραϊβάζ

Καρτέρι θανάτου έστησαν στον δημοσιογράφο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2021

Τι μαρτυρά η νεκροτομή στη σορό του αδικοχαμένου Γιώργο Καραϊβάζ

Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ αφαιρώντας με απίστευτη αγριότητα μια ανθρώπινη ζωή. Τι μαρτυρά η νεκροτομή στη σορό του αδικοχαμένου ρεπόρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανατριχιαστικά είναι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που προέκυψαν μετά την νεκροτομή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο γνωστός ρεπόρτερ έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του με τους άγνωστους δράστες να ρίχνουν δέκα σφαίρες σε κεφάλι, θώρακα, λαιμό και παλάμη (προφανώς χρησιμοποίησε το χέρι του ενστικτωδώς για να προστατευτεί).

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σοκαριστικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με την έκθεση, ότι τα τραύματα στο κεφάλι προκλήθηκαν τελευταία. Αυτή τη πληροφορία επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα του στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές αναζητούν τη διαδρομή διαφυγής των δύο δραστών, που επέβαιναν σε σκούτερ και εξαφανίστηκαν. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα και αστυνομικοί μιλούν για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Το γεγονός ότι η επίθεση δεν έγινε αμέσως αντιληπτή οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «καθαρό», ενώ στο σημείο του εγκλήματος επί της οδού Αννινου βρέθηκαν τελικά 13 κάλυκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερα που εξετάζουν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας: Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα

Στο μεταξύ ο αυτόπτης μάρτυρας, που ειδοποίησε την αστυνομία, δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως «ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί».

Όπως λέει, ο ίδιος και δύο συνάδελφοί του, υπάλληλοι του Δήμου, είχε την πλάτη στραμμένη αλλά άκουσαν «έναν ήχο σαν εξάτμιση. Μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα» είπε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντέδρασε το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις καταθέσεις των υπαλλήλων, ο  συνοδηγός που άνοιξε πυρ φορούσε μόνο χειρουργική μάσκα και όχι κράνος.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Υποσχέσεις Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη για άμεση διαλεύκανση

Συνάντηση για το τραγικό περιστατικό είχε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και υποσχέθηκε ότι «πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με κατάσχεση 1,5 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.878.712, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.506.75 πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης «επιστρατεύει» τους υπουργούς για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ποιος υπουργός «χρεώθηκε» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 11:00 το βράδυ θα αναχωρήσει το «Νήσος Σάμος»

Η βλάβη στη μηχανή το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε τα δρομολόγια του πλοίου