× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2021

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ προσκαλεί σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τεράστιο πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού αιτούντων ασύλου και προσφύγων, στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου έχει αγγίξει όλο τον κόσμο. Έχει φτάσει να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, επιβαρύνοντας τους πρόσφυγες και τον λεσβιακό λαό, ανάλογα με τα παζάρια κάθε φορά μεταξύ της ΕΕ, της Τουρκίας και άλλων δυνάμεων. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, που υπέγραψαν κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υποστήριξη και άλλων κομμάτων. Πρόβλημα, που όχι μόνο δεν λύνεται από τη κυβέρνηση, αλλά του δίνει όλο και πιο καθαρά ένα μόνιμο χαρακτήρα στα νησιά μας, με τα σχέδια τους για μόνιμη δομή. Διατηρούν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων ασύλου, αγνοώντας την αντίδραση και αντίσταση του λεσβιακού λαού να υποστηρίξει τα εγκληματικά τους σχέδια.

Με αυτή την δραστηριότητα το Τ.Σ. Λέσβου της ΚΝΕ θέλουμε να καλέσουμε κάθε νέο και νέα να εκφράσει το δικό του μήνυμα μέσα από το δικό του έργο. Μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις φρικτές εικόνες που όσο κι αν θεωρεί κάποιος ότι «συνηθίζεις», συνεχίζουν να μας παγώνουν το αίμα. Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης. Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό με τους οποίους δυστυχώς  έχουμε αναγκαστεί να έρθουμε τόσο κοντά.  

Εμπνεύσου από έργα τέχνης ενάντια στον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Από καλλιτέχνες από τις εικαστικές τέχνες, ποιητές, λογοτέχνες και δραματουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάξε τραγούδια και τα μηνύματα τους, σύνθεσε τα δικά σου τραγούδια.  Ζωντάνεψε μέσα από τη δική σου ματιά θεατρικά έργα ή γράψε το δικό σου και παρουσίασε το.  

Επέλεξε μορφές όπως το σκίτσο ή ζωγραφική. Πάρε θέση πίσω από τη κάμερα και φωτογράφισε μέσα από τα δικά σου μάτια, φτιάξε τη δική σου ταινία μικρού μήκους ή video. Γίνε ρεπόρτερ, σεναριογράφος, φωτογράφος.

Ατομικά ή με την ομάδα του καθένας, δήλωσε συμμετοχή και δημιούργησε το δικό σου έργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λήξη συμμετοχής έως 30 Μαΐου  και αποστολή των έργων έως 10 Ιούνη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 6011 754, email: [email protected]

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς… Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα». Τζον Ντoν (1572-1631)

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη