× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινούν τον Ιούνιο τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Συνάντηση των συντελεστών της ταινίας με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2021

Ξεκινούν τον Ιούνιο τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Τον Ιούνιο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"! Η δημοφιλής θεατρική παράσταση, που ήταν sold out για τρία ολόκληρα χρόνια, γίνεται ταινία. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, που στόχο έχει να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτες Τρίτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντελεστών της ταινίας με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο κ.Ζαφείρης μετά το τέλος της συνάντησης «σκοπός της συνάντησης ήταν να βοηθήσει η κοινότητα στο καλό και άρτιο γύρισμα των σκηνών που σχεδιάστηκε να γινουν στην Αγία Παρασκευή. Η συζήτηση ήταν παραγωγική γεμάτη μνήμες από αντίστοιχες δράσεις του παρελθόντος.Η παραγωγή ταινιών στον δήμο μας είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει θέσεις εργασίας κέρδη και προβολή».

Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε: Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.


Σύνοψη της ταινίας
H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συντελεστές:

Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης
Executive Producers: Joseph Samaan, Μιμή Ντενίση


Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδου, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής

Special guest stars: Vanessa Redgrave, Susan Humshire και ο Rupert Graves.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ