× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκατοντάδες υποψήφιοι ΕΠΟΠ στην αναμονή για Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας

Καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση του δικαιολογητικού από το Δήμο Μυτιλήνης. Δεν εμπλέκεται το ΚΕΠ στη διαδικασία, αναφέρει ο διευθυντής του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2021

Εκατοντάδες υποψήφιοι ΕΠΟΠ στην αναμονή για Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας και κυρίως νέων ανθρώπων οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την προκήρυξη του στρατού που αφορά προσλήψεις ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Μυτιλήνης,  επικοινώνησαν με το ΝΗΣΙ  αναφέροντας ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση ενός δικαιολογητικού, άκρως απαραίτητου για την προκήρυξη του στρατού, της βεβαίωσης μονίμου κατοικίας η οποία δίνει πολύ μεγάλη μοριοδότηση στους υποψηφίους ως κατοίκους παραμεθορίων περιοχών.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ενδιαφερόμενοι, η προθεσμία της προκήρυξης λήγει στις 22 Απριλίου και ενώ έχουν καταθέσει τις αιτήσεις για να λάβουν το δικαιολογητικό εδώ και αρκετές ημέρες, εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη σχετική απάντηση από το Δήμο Μυτιλήνης. 

Αναζητώντας την αιτία για την καθυστέρηση αυτή, καταλήγει κανείς στο ΚΕΠ Μυτιλήνης, στο κτίριο του οποίου,  στεγάζεται η αρμόδια υπάλληλος που παραλαμβάνει τις αιτήσεις από τους πολίτες, πραγματοποιεί την αρχική επεξεργασία και τις διαβιβάζει προς έλεγχο και υπογραφή στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του ΚΕΠ Μυτιλήνης, Γιώργος Μιχαλακέλλης, το Κέντρο Εξυοπηρέτησης Πολιτών ουδεμία σχέση έχει με την έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου, το οποίο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Μυτιλήνης. «Η μόνη σχέση που έχουμε με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι ότι στεγάζεται στα δικά μας γραφεία η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης. Εμείς ως ΚΕΠ σημειώνει ο Διευθυντής, παραλαμβάνουμε αιτήσεις, για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αρμόδιοι για την έκδοσή τους».

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 400 αιτήσεις για έκδοση Βεβαίωσης Μονίμου κατοικίας, μόνο για την προκήρυξη του στρατού. Παράλληλα τρέχουν και άλλες προκηρύξεις, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ΤΟΜΥ του Νοσοκομείου, το Κοινωνικό Φαρμακείο, κ.λπ. και όλες απαιτούν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδικά για την προκήρυξη του στρατού, λόγω του ότι η βεβαίωση μονίμου κατοικίας που πιστοποιεί ότι ο υποψήφιος είναι δημότης παραμεθόριων περιοχών, έχει υψηλή μοριοδότηση, απαιτούνται σύνθετες διασταυρώσεις από το δημοτολόγιο και το Μητρώο του στρατού καθώς  φορολογικές δηλώσεις πενταετίας, τη στιγμή  που σε άλλες προκηρύξεις η διαδικασία είναι πιο απλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουν οι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, ήδη έχει προχωρήσει η επεξεργασία των περισσότερων αιτήσεων, έχει διαβιβαστεί στο Δήμο προς έλεγχο και υπογραφή και εγκαίρως θα δοθεί στους υποψηφίους. Μάλιστα αναφέρεται, ότι προκειμένου να προλάβει η αρμόδια υπάλληλος να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες εργάζεται απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»