× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περί Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αντίλογος...

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Δημοσίευση 16/4/2021

Περί Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αντίλογος...

Με αφορμή δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» και τίτλο «Η Κτηνιατρική Υπηρεσία λειτουργεί άψογα» κρίνω σκόπιμο να επισημάνω τα εξής:

α) Οι αρμοδιότητες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (της ΠΕ Λέσβου) ήταν και παραμένουν πολλές και καθοριστικές για την τοπική οικονομία, αλλά και τη Δημόσια Υγεία.

β) Στο παρελθόν στηρίχτηκαν προσπάθειες (και με ατομική ευθύνη), ώστε στη Λέσβο να λειτουργούν πλέον εκσυγχρονισμένα Σφαγεία, που διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

γ) Στις πολλές συναντήσεις με τον ενιαίο τότε Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Λέσβου υπήρχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και τη σύννομη λειτουργία του δικτύου αλίευσης και διακίνησης κυρίως των οστράκων. Έτσι προωθήθηκαν πρωτοβουλίες για την ορθολογική διαχείριση του κόλπου Καλλονής,την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις οστρακοκαλλιεργειες - υδατοκαλλιεργειες. Την πιστοποίηση της σαρδέλας Καλλονής ως ΠΓΕ κλπ. Κοντολογις δεν κατανοώ, ποια ήταν τα χρονίζοντα προβλήματα και οι σύννομες λύσεις που δόθηκαν από  την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Συμπερασματικά οι Σύλλογοι καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν τις Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν την πιστοποίηση της σαρδέλας Καλλονής ως ΠΓΕ (με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)  και  αυτή που αφορά στην «εκτίμηση των φυσικών αποθεμάτων οστράκων στον κόλπο Καλλονής» που θα αποτελέσει τη βάση ορθολογικής διαχείρισης στον κόλπο ,αλλά  και της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις όστρακο καλλιέργειες.Με μικρότερη εμπλοκή σε υπηρεσιακά θέματα.

 

* Ο Κώστας Αδαμίδης είναι Περιφερειακός σύμβουλος. τέως Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είχαμε νέα από τον Οδυσσέα Τσενάϊ

«Ξεχασμένες», δυστυχώς ακόμα και από τους ομοεθνείς του πλέον, ρατσιστικές ιστορίες σε βάρος των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, στη δεκαετία του 1990-Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Πάρε με όταν φτάσεις σπίτι»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι»

Γράφει η ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Φρίξος, η ΕΔΑ και οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Το τρίτο μάτι της τηλεόρασης»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 5/5/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στον Αι Γιώργη της γειτονιάς μου

Ας πούμε πως τα πράγματα ήταν αλλιώς…
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χριστός Ανέστη στο Μεξικό της Ευρώπης

Γράφει ο ΠΑΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,1/5/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ