× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάνει πίσω ο Βαρβαγιάννης για τον Αθλητικό Οργανισμό

Ο λόγος για τον οποίο ο δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου, δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου είναι επειδή, δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να στελεχωθεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2021

Κάνει πίσω ο Βαρβαγιάννης για τον Αθλητικό Οργανισμό

Δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, η λειτουργία του νέου Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, αφού τα πρώτα αγκάθια έκαναν την εμφάνισή τους, πριν ακόμη προλάβει να λειτουργήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα όπως δείχνουν τα πράγματα, στο τιμόνι του πολύπαθου Οργανισμού, πρόεδρος δε λέει να στεριώσει αφού μετά τον Παναγιώτη Βάλεση, ο οποίος για τους γνωστούς λόγους διαφωνίας του με το δήμαρχο και την παράταξη της δημοτικής αρχής και ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης ο οποίος ήταν ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου, φαίνεται ότι κάνει πίσω.

Την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου,  με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ανδριώτης και Βάσω Χοχλάκα, ακύρωσε τη  συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού, που είχε ψηφιστεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο  λόγος που απορρίφθηκε η απόφαση είναι επειδή σύμφωνα με τη νομοθεσία  σε σύνολο έντεκα  μελών από τα οποία αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. τα τρία πέμπτα 3/5 είναι  επτά 7 άτομα και επομένως ο Δήμαρχος έπρεπε  να ορίσει 7 μέλη  ανεξαρτήτως εάν είναι αιρετοί ή δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ το τυπικό αυτό ζήτημα έχει καθυστερήσει αρκετά την έναρξη λειτουργίας του νέου Νομικού Προσώπου, τώρα ανακύπτει και ένα ζήτημα ουσίας το οποίο βάζει επιτακτικά στο τραπέζι ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με τη στελέχωση του νέου Οργανισμού από έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη λειτουργία του το πρώτο δύσκολο διάστημα.

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, φέρεται να έχει πει στο δήμαρχο ότι υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς δηλαδή προσωπικό, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη λειτουργίας του Νομικού Προσώπου. Ο ίδιος άλλωστε έχει επιβαρυνθεί με πολλές αρμοδιότητες αφού είναι πρόεδρος και στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης αλλά και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου. Εξάλλου ο μόνος λόγος που ο δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου, αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου σε πρώτη φάση για την προεδρία του Οργανισμού, είναι η μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό και η διάθεσή του να προσφέρει στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του δήμου μας. Χωρίς προσωπικό όμως και βοήθεια, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αυτό ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός το γνωρίζει καλά.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου ότι οι ελάχιστοι υπάλληλοι που απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια στον Οργανισμό και μάλιστα διεκπεραίωναν τις υποθέσεις του με μεγάλη επιτυχία, πλέον έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμούν να φύγουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, αναζητά πρόθυμο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, για να αναλάβει το τιμόνι του νεοσύστατου Οργανισμού. Κατά πάσα πιθανότητα, αν επιμείνει τελικά στην απομάκρυνσή του ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο νέος εκλεκτός θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Άνεμος Αγιάσου. Το τοπίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση