× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

... Ως πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος!

Επιστολή – απάντηση του «Συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου» (του πάλαι ποτέ) σε ρεπορτάζ για τον εμβολιασμό των εργαζομένων μέσω του μηχανισμού αναπλήρωσης δόσεων με λίστα αναμονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2021

... Ως πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος!

Στο δημοσίευμα του «Ν» σχετικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κοντά στα ξερά.... εμβολιάζονται και τα χλωρά;» απαντά ο «Σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου» (του πάλαι ποτέ). Χαρακτηρίζει τόσο τον τίτλο όσο και το περιεχόμενο ατυχές (σ.σ άλλη φορά θα τους ρωτάμε τι τίτλο επιθυμούν να βάλουμε στα ρεπορτάζ μας) και εν ολίγοις υποστηρίζουν ότι μπήκαν σε λίστες κατ’ εξαίρεση εμβολιασμού με κεντρική απόφαση, όπως και το πολιτικό προσωπικό υπουργείων με σώματα ασφαλείας (Υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και υπουργείο προστασίας του πολίτη) και ένοπλες δυνάμεις (Υπουργείο Εθνικής άμυνας).

Προφανώς ο «Σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου» (του πάλαι ποτέ) δεν αντέδρασε όπως κάποια μέλη του θεωρώντας.... τιμητικό να λογίζονται ως.... πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος! Και ως συνδικαλιστές δεν είπαν κουβέντα και θεώρησαν σωστό (το πόσο το εκμεταλλεύτηκαν κιόλας, είναι άλλο θέμα) να προηγηθούν του εμβολιασμού άλλων συναδέλφων τους εργαζομένων σε κρίσιμες υπηρεσίες (καθαριότητα, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας ακόμα και αυτών στα επιτελεία σωμάτων ασφαλείας μηδέ του Λιμενικού Σώματος εξαιρουμένου). Αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα (ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος τους ως συνδικαλιστές) κάποιοι να εμβολιασθούν μαζί με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και στρατιωτικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο πεδίο των προβλημάτων της κοινωνίας. Δέχθηκαν ακόμα και να εμβολισθούν αυτοί αντί των παιδιών τους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (και αυτοί περιλαμβάνονται στις λίστες των κατ’ εξαίρεση εμβολιαζόμενων μέσω του μηχανισμού αναπλήρωσης δόσεων με λίστα αναμονής και κανένας δεν έχει εμβολισθεί ακόμα) και κοιμούνται κατά πολυάριθμες ομάδες σε θαλάμους σε συνθήκες εθνικών κρίσεων.

Και εις ανώτερα λοιπόν... Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι εκ των συνδικαλιστών του «Συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου» και ευτυχώς όχι οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αποδεικνύουν ότι η οδός Μικράς Ασίας.... «κείται μακράν» της υπόλοιπης τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς!

 Η πλήρης επιστολή από το «Σύλλογο εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου» είναι η εξής:

«σε απάντηση του δημοσιεύματος της 18/4/2021 με τίτλο «Κοντά στα ξερά... εμβολιάζονται και τα χλωρά;», του οποίου τόσο ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο ήταν τουλάχιστον ατυχή, έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε με απόλυτο και σαφή τρόπο την πραγματικότητα για το συγκεκριμένο άκρως σοβαρό θέμα που δεν επιδέχεται κανενός είδους «ανώνυμων πληροφοριών» και «αυθαίρετων ερμηνειών» που σαν αποτέλεσμα έχει τη «συκοφάντηση δια του τύπου», την άδικη και αήθη στοχοποίηση των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του εμβολιασμού του προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεπώς και της υπηρεσίας μας που ανήκει σ’ αυτό, αποφασίστηκε κεντρικά με συγκεκριμένα κριτήρια.

Προφανώς δόθηκε προτεραιότητα (-και καλώς- όπως σημειώνετε στο δημοσίευμά σας) στα Υπουργεία στα οποία υπάγονται τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, δηλαδή τα υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη , Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Ν.Π. Και τα τρία αυτά Υπουργεία στελεχώνονται εκτός από το ένστολο και από πολιτικό προσωπικό το οποίο δεν εξαιρέθηκε από τον εμβολιασμό σε κανένα από αυτά, γεγονός που διαψεύδει τη θέση σας ότι «η συγκεκριμένη μερίδα δημοσίων υπαλλήλων και μόνο αυτή μπήκε στη Λέσβο στο μηχανισμό αναπλήρωσης δόσεων με λίστα αναμονής».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ούτε Σύλλογός μας αλλά και κανένας υπάλληλος από οποιαδήποτε θέση υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αιτήθηκε ή έχει κάποια ανάμιξη στον συγκεκριμένο προγραμματισμό εμβολιασμών.

Γνωρίζετε ότι η υπηρεσία μας ανήκει στο ίδιο υπουργείο με το Λιμενικό Σώμα και αποτελεί Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   και  δεν ευσταθεί κανένα «επιχείρημα» περί «γειτνίασης» ή  «συστέγασης», πολιτικού και ένστολου προσωπικού, που επικαλείσθε.

Όσον αφορά στο σχόλιο σας για την εξ αποστάσεως εργασία, αυτή επιβλήθηκε με νόμο, γίνεται εκ περιτροπής και αποσκοπεί τόσο στην προστασία της υγείας των εργαζομένων όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων αλλά και για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Αν και ήδη, αναίτια μας έχετε εκθέσει στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, σας καλούμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

16 κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ
ΥΓΕΙΑ

2.691 κρούσματα ‑ 63 νεκροί ‑ 749 διασωληνωμένοι

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για την εταιρεία Mia Elia από το Πλωμάρι

Σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδων τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

«Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αντισσας»

Σε απελπισία οι επιμελητές γιατροί που εφημερεύουν χωρίς νοσηλευτή και οδηγό ασθενοφόρου, δηλώνει ο γιατρός και αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

124 εισαγωγές Covid στο Νοσοκομείο για το 2021

Έκκληση για προσέλευση την προκαθορισμένη ώρα στο ραντεβού τους και όχι νωρίτερα, έκανε ο πρόεδρος Γ. Καμπούρης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

12 νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ
ΥΓΕΙΑ

«Κράσαρε» η πλατφόρμα για τα self test!

Προβλήματα στη διάθεσή τους από τα φαρμακεία για τους μαθητές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Δεν κολλάει ο εμβολιασμένος τον διπλανό του κορονοϊό, επειδή εμβολιάστηκε!»

«Κατανοητός ως ένα βαθμό ο δισταγμός του εμβολιασμού, αλλά είναι η μόνη λύση» λέει ο παθολόγος, Γιάννης Ζερδελής απαντώντας στα όσα ψευδή ακούγονται
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Αιμοδοσία στο Πλωμάρι

Αύριο Πέμπτη, στο Πολύκεντρο
ΥΓΕΙΑ

Ένα κρούσμα στα 80 rapid test

Από τη σημερινή διενέργεια τεστ κορονοϊού στο πάρκινγκ Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγιάσο

Την προσεχή Κυριακή
ΥΓΕΙΑ

4 νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ