× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι φορείς και η Αυτοδιοίκηση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό»

Εξετάζεται η δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, με τη συνεργασία δήμων και Περιφέρειας, αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2021

«Οι φορείς και η Αυτοδιοίκηση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό»

Στη δραστηριότητα και στο σχεδιασμό του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η πρόεδρος και αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η Αφροδίτη στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, έγιναν συζητήσεις και τέθηκαν οι βάσεις για τη λειτουργία του. Σημείωσε δε, ότι θα λειτουργήσει σε τρεις διαφορετικούς άξονες για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

«Οι τρεις ομάδες που θα δημιουργηθούν θα καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης  με μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους και ορίζοντα τριετίας.

Το Νομικό Πρόσωπο δεν θα περιορίσει τη δράση του στη διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά θα χαράξει νέα πολιτική, ανοίγοντας τους πολιτιστικούς χώρους για να είναι επισκέψιμοι στους κατοίκους του νησιού μας και στους τουρίστες.  Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στη λειτουργία των αθλητικών χώρων και των γηπέδων τα οποία θέλουμε να λειτουργούν με ασφάλεια για τους αθλούμενους και το κοινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η Αφροδίτη Βατή στο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης και πως αυτό μπορεί να υποστηριχθεί από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένας δήμος μπορεί να κάνει πολλές δραστηριότητες για την προβολή του, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τους υπόλοιπους φορείς.

Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου  αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία ενός Οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης, στον οποίον θα εκπροσωπούνται και θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς, το Επιμελητήριο και φυσικά η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

«Δεν γίνεται να κάνουμε τουριστική προβολή ο καθένας μόνος του. Το νησί είναι ένα και ως ενιαίος προορισμός θα πρέπει να προβληθεί προς τα έξω. Αυτό απαιτεί σωστή οργάνωση και τη δημιουργία ενός Οργανισμού ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση και το σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής του τόπου μας.  Έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες και θεωρώ ότι δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε χρόνο στον τουρισμό, ούτε και να μην συνεργαστούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά στο κομμάτι του πολιτισμού για φέτος το καλοκαίρι, η Αφροδίτη Βατή σημείωσε ότι όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα διοργανώνονται οι εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα ώστε να υπάρξει ο σχετικός σχεδιασμός. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόσθεσε, ο κορονοϊός ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αντιληφθούμε τη δύναμη του ψηφιακού κόσμου και τη δυνατότητα μέσα από προγράμματα ψηφιοποίησης να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα μουσεία μας και τους πολιτιστικούς  χώρους μας. Ως Δυτική Λέσβος θα επιδιώξουμε τέτοιες δράσεις και δραστηριότητες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση