× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...»

Διοργάνωση 1ου Παλλεσβιακού Διαγωνισμού Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Γραφής, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2021

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, διοργανώνουν τον  1ο Παλλεσβιακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Λέσβου με

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

θέμα  “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα….”. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από 23  Απριλίου έως και 31 Μαΐου  καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των έργων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, Αναστασία Αντωνέλλη από την Περιφέρεια και ο Αριστείδης Σπέρκος από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε σχετική ανακοίνωσή τους, στόχος είναι η δράση αυτή να   αποτελέσει  κίνητρο  έκφρασης της φαντασίας- δημιουργικότητας των μαθητών και της ανάδειξης των κλίσεων τους, με στόχο να συμβάλλει τόσο στην τόνωση της ψυχολογίας και της διάθεσής τους, όσο και στην στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας που δοκιμάστηκε πολύ τη φετινή χρονιά.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1η Κατηγορία: “Ζωγραφίζω και Περιγράφω” για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και περιγράφουν σύντομα την ιστορία που δείχνει το έργο τους.

2η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης .

3η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, τους κανονισμούς και τα βραβεία, του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στο Facebook 1ος Παλλεσβιακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για Παιδιά Δημοτικού”,  καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τις Διευθύνσεις των σχολείων όλου του νησιού.

«Τα παιδιά οι πιο ευαίσθητοι δέκτες μηνυμάτων βιώνουν εδώ και χρόνια μια κοινωνία που νοσεί πολλαπλά: covid, ανέχεια, βία, έλλειψη θετικών προτύπων, βομβαρδισμό ρατσιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών. Αποτέλεσμα: παιδιά φοβισμένα, παιδιά αποπροσανατολισμένα, παιδιά πεινασμένα....

Με  αυτήν την διοργάνωση,  σημειώνουν οι Αναστασία Αντωνέλλη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Αριστείδης Σπέρκος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, και εργαλείο μας την ζωγραφική και την λογοτεχνία προσπαθούμε να δώσουμε διέξοδο στην φαντασία τους και να μας πουν τα όνειρα τους για τον κόσμο μας. 

Άμα γλιτώσει το Παιδί υπάρχει Ελπίδα…. γιατί τα  τα Παιδιά είναι Ελπίδα Αλλαγής. Προσκαλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν πρωτίστως για να εκφραστούν και φυσικά ευχαριστούμε τόσο τον Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την πρωτοβουλία και την άψογη συνεργασία μας, καθώς   επίσης και όλους του Συλλόγους Γονέων για την στήριξη της», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το ΕΕΕΕΚ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ