× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα δομή και στο βάθος.... εκλογές

Η σύγκρουση Μουτζούρη – Μηταράκη, η σημερινή αντικυβερνητική συγκέντρωση στη Χίο με τη συμμετοχή Μουτζούρη και το «βαρύ πυροβολικό» της στήριξης από τον (και κυβερνητικό) μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 24/4/2021

Νέα δομή και στο βάθος.... εκλογές

Το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας και του κομματικού μηχανισμού της, έριξε στο τραπέζι της ανοιχτής πλέον σύγκρουσης του με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στη νέα δομή στη Χίο στην οποία παρέστη και μίλησε ο Περιφερειάρχης συμμετείχαν κάτοικοι των χωριών της περιοχής Θόλος όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή και κομματικά στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς και του ΚΙΝΑΛ. Είχε προηγηθεί η επίσημη στοχοποίηση της συγκέντρωσης ως «αντικυβερνητική».

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με δήλωση του αποστασιοποιήθηκε από τη δομή στο Θόλος δηλώνοντας ότι «πρώτος είπα ότι είναι ακατάλληλο το Θόλος». Χαρακτήρισε όμως «αδιέξοδες λαϊκίστικες αντιπολιτεύσεις» τις αντιδράσεις. «Στηρίζω τον αγώνα να μην γίνει η δομή στη συγκεκριμένη θέση, αλλά δεν συμμετέχω σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ζητάνε πάλι τα ανοικτά σύνορα και τις επιλογές του 2015. Δεν θα παίζω το παιχνίδι της αριστεράς» κατέληξε ο Δήμαρχος Χίου αποστασιοποιύμενος με ένταση από τη συγκέντρωση στη Χίο και τις αντιδράσεις.


Ανάλογη και η αντίδραση της ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας. «Η ΝΔ εφαρμόζει μια ξεκάθαρη πολιτική μείωσης των ροών και αποσυμφόρησης των νησιών. Εφαρμόζουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, φυλάμε τα σύνορα μας. Όσοι αναπολούν την πολιτική ανοικτών συνόρων της αριστεράς, ας το ξεχάσουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος είναι προφανής. Να πιεσθούν τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αποσυρθούν από το πλευρό του κ. Μουτζούρη ο οποίος για να διατηρήσει την πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να στηριχθεί σε δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Η περίπτωση της αποχώρησης του κ. Χατζηκομνηνού στη Λέσβο δείχνει πώς μπορεί να εξελιχτούν τα πράγματα. Σε μια τέτοια προοπτική όμως έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις από την Αριστερά αφού στο παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο έχουν καταγγείλει τον Κώστα Μουτζούρη για συμπόρευση (έως και ιδιαίτερες σχέσεις) με στελέχη της ακροδεξιάς.

Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Μηταράκης σημειώνει πως «η κριτική μου προς τον κ. Μουτζούρη είναι αμιγώς πολιτική. Ο κ. Μουτζούρης, στο μεταναστευτικό, συμπράττει ανοικτά με παρατάξεις της Αριστεράς. Παρότι κάποια στελέχη του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπράττει με την αριστερά για να διατηρεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όντας δεύτερος στις εκλογές». Για συμπόρευση Μουτζούρη με την Αριστερά και την ακροδεξιά μιλά σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως ο Περιφερειάρχης «διαδηλώνει τελικά, μαζί με αυτούς που είτε προτείνουν αδιέξοδες στρατηγικές, είτε ακραίες συμπεριφορές, είτε πολιτικές ανοικτών συνόρων.».


Ξεκαθαρίζει δε πως ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποστασιοποιείται πλήρως. «Εμφανώς στην Νέα Δημοκρατία συμπλέουμε με την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο». (σ.σ την παράταξη με υποψήφια Περιφερειάρχη της κ. Χριστιάννα Καλογήρου)» σημείωνε μόλις χθες στο εξώδικο προς τον Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όσο βέβαια και αν ο κ. Μουτζούρης δηλώνει πως «εκφράζει τη βούληση των κατοίκων των νήσων του Βορείου Αιγαίου» ότι «υπηρετεί το ρόλο μου παραβλέποντας κομματικές ταυτότητες» και «πράττει ανεξάρτητα από κόμματα, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου» το δεύτερο μέρος του έργου που παίχτηκε σήμερα στη Χίο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν θα παιχτεί όπως όλοι πιστεύουν, στη Μυτιλήνη.

Ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου που έχει καταγγελθεί πως υποστήριξε προεκλογικά τον κ. Μουτζούρη και αποτελεί μέχρι και σήμερα σύνδεσμό του με στελέχη της Κυβέρνησης σε συναντήσεις με τα οποία και τον συνοδεύει, θα πιεστεί να πάρει θέση. Τόσο για την ακολουθούμενη πολιτική Μουτζούρη όσο και για τη νέα δομή στη θέση «Βάστρια». Ανάλογα πρέπει να πράξει και η ΝΟΔΕ Λέσβου. Και αυτό είναι κάτι που θα κρίνει πολλά πράγματα στο μέλλον και ιδιαίτερα αυτό των εκλογικών αναμετρήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η περίοδος που θα ακολουθήσει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα το χρόνο που ακολουθεί «θα φανούν» και οι υποψήφιοι σε περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα αυτοί που θέλουν με αξιώσεις να συμμετέχουν στις εκλογές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ