× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ κλπ, επιτέλους, λίγη τσίπα

Χιλιάδες Μυτιληνιοί και περιουσιακά τους στοιχεία όμηροι ενός τριτοκοσμικού συστήματος ηλεκτροδότησης, με υπεύθυνους και συνυπεύθυνους να κάνουν την πάπια

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 25/4/2021

ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ κλπ, επιτέλους, λίγη τσίπα

«Στο ίδιο έργο θεατές» από χθες Σαββάτο το πρωί, ιδιαίτερα το βράδυ και όλη την περασμένη νύχτα, χιλιάδες κάτοικοι και επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου και της βόρειας Μυτιλήνης. Η ηλεκτροδότηση σπιτιών και επιχειρήσεων έρχεται και φεύγει, τα νεύρα όλων «κρόσσια» κι όχι μόνο για τα ολιγόλεπτα σκοτάδια στα οποία βυθίζονται μεγάλα τμήματα της πόλης μέσα στη νύχτα. Όσο για το ότι ο λογαριασμός ετούτων των ατέλειωτων πήγαινε έλα του ηλεκτρικού ρεύματος θα πληρωθεί από τους πολίτες. Πολίτες που σε συνθήκες κρίσης διαπιστώνουν ότι ξέμειναν από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω γνωστών και φίλων καθότι οι υπεύθυνοι  αγνοούνται, από τη ΔΕΔΔΗΕ γνωρίζουμε μόνο τους ταμίες που εισπράττουν το διμηνιαίο αντίτιμο των ΚΑΚΙΣΤΩΝ υπηρεσιών τους, πληροφορούμαστε για κάποια προβλήματα σε μετασχηματιστές του συστήματος ηλεκτροδόττησης μια σε κολώνες στην Επάνω Σκάλα και μια στο Συνοικισμό. Ξέρετε σε δαύτα τα μηχανήματα  που «με την πρώτη σταγόνα της βροχής (δεν) σκοτώνεται το καλοκαίρι» που λέει ο ποιητής αλλά κάθε έννοια λειτουργίας μιας κοινωνίας. Από γνωστούς και φίλους ενημερωνόμαστε, γιατί αν θελήσουμε να ενημερωθούμε επισήμως μας παραπέμπουν σε ένα πενταψήφιο νούμερο, το 11500 στο οποίο παρά το ότι δηλώνεται ότι εκτιμώμενος χρόνος αναμονής είναι τα.... μηδέν λεπτά (!!!) δεν απαντά ποτέ και κανένας!

Πρόβλημα λένε λοιπόν οι φίλοι μας που ξέρουν, του απαρχαιωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης ετούτα τα σούρτα φέρτα του ρεύματος 24 ώρες τώρα.

Κι εμείς όλοι, πολίτες στα σκοτάδια ως «αμνοί επί σφαγή» (μέρες που είναι) οδηγούμαστε να πληρώσουμε ξανά και ξανά την ατυχία μας να ζούμε σε ετούτον τον τόπο που ουδείς ασχολείται με τα ουσιώδη. Γιατί καλά, η μετακίνηση του εργοστασίου της ΔΕΗ και η κατασκευή νέου και σύγχρονου αποτελεί πλέον ανέκδοτο σε προεκλογικά φυλλάδια του παρελθόντος. Στα πρόσφατα ούτε ως ανέκδοτο δεν περιλήφθηκε το αίτημα. Πλέον οι δημοτικοί μας άρχοντες ασχολούνται με το προσφυγομεταναστευτικό και μόνο με δαύτο. Αν και σε δαύτο προσκρούουμε σε επιχειρήματα τουριστικής προοπτικής κάποιων περιοχών που δε μπορούσαν να δεχθούν εργοστάσιο της ΔΕΗ και σήμερα για την ίδια τουριστική προοπτική που δε φάνηκε 30 χρόνια τώρα, δε μπορούν να δεχθούν και καταυλισμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλά το λοιπόν για το υπέργηρο εργοστάσιο για το οποίο φωνάζαμε «να φύγει ο καρκίνος της ΔΕΗ» προφανώς λόγω....ίασης του καρκίνου δε λέμε τίποτα.

Για το γηραλέο και προβληματικό δίκτυο ηλεκτροδότησης προς τι η σιωπή;  Που είναι ο Δήμος Μυτιλήνης, οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι όλοι που είναι μια διαμαρτυρία, μια φωνή, μια παράσταση διαμαρτυρίας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών έστω και για τα μάτια του κόσμου. Μια προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης (οι λειτουργοί αυτοί της δικαιοσύνης σε άλλον τόπο μάλλον κατοικοεδρεύουν σαν τα τηλέφωνα της ΔΕΔΔΗΕ, αφού ούτε αυτοί αυτεπάγγελτα αντιδρούν) με στόχο την.... αρχειοθέτηση της.

Κυριακή, ώρα 10.30 το πρωί, έχει μια ώρα να κάνει διακοπή και κατάφερα να τελειώσω ετούτο το κείμενο που ξεκίνησα χθες το βράδυ. Το ρούτερ τη γλύτωσε... Για το ψυγείο δε παίρνω όρκο...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση