× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη

Κατάθεση στεφανιών το Μεγάλο Σάββατο στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη 10:30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2021

Πρωτομαγιάτικη απεργία  στις 6 Μάη
Φωτο αρχείου

Με απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς τιμά φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Παράλληλα το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου στις 10 πρωί  θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκινγκ Μυτιλήνης) η Διοίκηση του εργατικού Κέντρου και σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 «Η πρωτομαγιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο,  είναι μέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων εργατών που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν για την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα σήμερα, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να το καταργήσει. Αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας  η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά θα γιορταστεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για τους εργάτες όλου του κόσμου που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της νέας κρίσης που βαθαίνει, της πανδημίας που αφήνει καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αλλά και την ένταση και προετοιμασία νέων πολεμικών συγκρούσεων. Αποτέλεσμα αυτών των πολεμικών συγκρούσεων και των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων είναι το ξερίζωμα και το αιματοκύλισμα των λαών, η δημιουργία προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων και ο εγκλωβισμός των ξεριζωμένων στα νησιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άξιος συμπαραστάτης της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που θέλοντας να γιορτάσει την κατάργηση του 8ώρου αρνήθηκε επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη και αντί αυτού επικύρωσε την απόφαση του Υπουργού για την Τρίτη του Πάσχα ως ακόμα μια αργία συνεχόμενη με τις αργίες των ημερών.

 

 

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την νεολαία να αγωνιστούμε για την προστασία της ζωής μας

και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στους στόχους και τις επιθυμίες Κυβέρνησης και Ε.Ε. που συμπεριλαμβάνουν και τη μετατροπή του νησιού μας, με τη δημιουργία νέας δομής, σε απέραντη φυλακή ψυχών.

 

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετέχουν: το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών & Εισπρακτόρων Ν. Λέσβου, η Εθνική Ένωσις Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Και Προλιμένος Μυτιλήνης «Ποσειδών», Σωματείο Μουσικών Λέσβου, Συνδικάτο Οικοδόμων και  Εργαζομένων, στα Δομικά Υλικά και  στις  Κατασκευές Νήσου Λέσβου, Συνδικάτο  Εργαζομένων Επισιτιστικών Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου, Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου