× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φαναράκια με άρωμα ελευθερίας;

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, που θύμισε εποχές πριν τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης. Προβληματισμός για το συνωστισμό που δημιουργήθηκε σε αρκετά σημεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/4/2021

Φαναράκια με άρωμα ελευθερίας;

Πολύς κόσμος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην προκυμαία της Μυτιλήνης στα πλαίσια της πραγματοποιούμενης εδώ και πέντε χρόνια περίπου εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την όμορφη όμως εικόνα του λιμανιού τη νύχτα με τα φαναράκια να ανεβαίνουν στον ουρανό, δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει κανείς το συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε αρκετά σημεία, ενώ πολλοί ήταν αυτοί χωρίς καθόλου μάσκα ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που μη έχοντας τι άλλο να κάνουν συνέρευσαν στο λιμάνι. Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας με δεδομένο ότι η Λέσβος είναι εδώ και αρκετές εβδομάδες στο βαθύ κόκκινο – επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Ενώ να θυμίσουμε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Σεπτέμβριο διαδόθηκε στην Κοινότητα κυρίως από νέους που έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια τους.


Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατούσε αποτελεί το γεγονός ότι τα περιπολικά της αστυνομίας, πηγαινοερχόταν διαρκώς στην προκυμαία καλώντας από τα μεγάφωνα τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις και να μην συνωστίζονται.


Πάντως η συγκέντρωση του κόσμου ήταν αναμενόμενη αφού τόσο ο Δήμος είχε διαφημίσει την εκδήλωση με ανάρτηση του στη σελίδα του Δήμου που αργά το απόγευμα περιέργως πως κατέβηκε όσο και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συννετείχε το χορευτικό του συλλόγου «Αρίων», οι ερασιτέχνες αλιείς και εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φαναράκια άρχισαν να ανάβουν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και τελικά η εκδήλωση μεταδόθηκε δεν ζωντανά από την ΕΡΤ όπως διαφήμιζε ο Δήμος αφού στις 9,30 όταν συνδέθηκε το κανάλι με την προκυμαία όλα είχαν τελειώσει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στην προκυμαία Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση