× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο κ. Μητσοτάκης εχθρεύεται την εργασία»

Κοινή δήλωση Μπουρνού- Ξενογιαννακοπούλου με την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Πόρτο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2021

«Ο κ. Μητσοτάκης εχθρεύεται την εργασία»

Κοινή δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας και Τομεάρχη Εργασίας, και του Γιάννη Μπουρνού, Βουλευτή Ν. Λέσβου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Πόρτο αναφέρει υα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εντυπωσιακό το θράσος του κ. Μητσοτάκη να δηλώνει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Πόρτο πως η κυβέρνησή του θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια οικοδόμησης της Κοινωνικής Ευρώπης, που δεν θα αφήνει κανέναν Ευρωπαίο πίσω. Αν και πιθανόν να μην ξεπέρασε το προχθεσινό του θράσος, όταν δήλωνε ψευδέστατα πως το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει «ενδυναμώνει» τους εργαζόμενους και τους προστατεύει από τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η Διακήρυξη του Πόρτο, με πρωτοβουλία της προοδευτικής πορτογαλικής κυβέρνησης, προωθεί μια κοινή δέσμευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για περισσότερο Κοινωνική Ευρώπη, για ανθεκτική, συμπεριληπτική και δίκαιη ανάκαμψη μέσα από την ανάκαμψη πρώτα από όλα της εργασίας, την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ποιοτική εργασία, τους δίκαιους μισθούς, τη μείωση των ανισοτήτων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Σε ποιο σημείο της διακήρυξης βλέπει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ο κ. Μητσοτάκης; Και πότε κατά τη διακυβέρνησή του συνέπλευσε με τέτοιες σκοπούς; Όταν ανέσυρε από τα μνημονιακά αζήτητα το Σχέδιο Πισσαρίδη; Όταν φέρνει νόμο στη Βουλή που υλοποιεί τις επιταγές του ΣΕΒ;  Ή μήπως όταν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν την ευρωπαϊκή πρόταση ρύθμισης της τηλεργασίας, αλλά και την τροπολογία των Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Αρβανίτη για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων, η οποία υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης αγωνίζονται για την αποφασιστική ώθηση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων με ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επόμενη δεκαετία, που θα εξασφαλίζει περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ιδίως για τους νέους και τις χώρες της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με δραστική μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με όραμα την κοινωνικά δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ