× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου όλα τα εμβόλια για 40άρηδες και 30άρηδες

Ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων είναι πιθανό τον Ιούνιο να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2021

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου όλα τα εμβόλια για 40άρηδες και 30άρηδες

Μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα δοθεί η πρόσβαση και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 σε άτομα μεταξύ 30-44 ετών, που σε αυτή τη φάση μπορούν να εμβολιάζονται μόνο με AstraZeneca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόσβαση θα δοθεί πρώτα στην ομάδα 40-44 ετών και ακολούθως κλιμακωτά στην ομάδα 35-39 ετών και έπειτα στην ομάδα 30-34.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων είναι πιθανό τον Ιούνιο να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24.

Σήμερα, στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ήδη είχε προαναγγείλει τη διαθεσιμότητα όλων των εμβολίων από τέλος Μαΐου για τους άνω των 30 ετών, ανακοίνωσε ότι στα μέσα Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τις ηλικίες 18 έως 29 ετών, όμως με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενημέρωσε ότι αναμένονται απ' τη Pfizer 2.150.000 δόσεις τον Μάιο, απ' τη Moderna 350.000 δόσεις, απ' την Johnson & Johnson 220.000 δόσεις και επιβεβαίωση για άλλες 80.000, ενώ αναμένονται και συνολικά  450.000 δόσεις απ' την AstraZeneca.

Ειδικά για το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας, που απ' το 2022 δεν θα περιλαμβάνεται στην γκάμα εμβολίων της Ε.Ε., επανέλαβε με τη σειρά του ότι είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για όσους έχουν κάνει την πρώτη και αναμένουν τη δεύτερη. Συνολικά ανέφερε ότι αναμένουμε 7,2 εκατ. δόσεις απ' την AstraZeneca.

Άλλη μια διάψευση Γεωργιάδη για τους υγειονομικούς

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Όπως είπε, στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Επίσης, ενημέρωσε ότι με βάση τις οδηγίες του ECDC από σήμερα θα καταγράφονται τρεις δείκτες: το σύνολο εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung