× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου

Στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα, προχωρά ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Ήδη παράγει αυτή τη στιγμή τυροκομικά προϊόντα σε παραδοσιακή και μοντέρνα εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2021

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου

Βήμα βήμα, υλοποιεί το όραμά του  τα μέλη ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά του, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. 

Μόλις  χθες ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, ανακοίνωσε μέσα από το λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι πλέον επεκτείνεται η δραστηριότητα και στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα σε διάφορες γεύσεις.

Σε συνέντευξή του εξάλλου, ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης στο «Ν» 99 fm αναφέρθηκε  στην πλούσια δραστηριότητα του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου και στα σχέδια τους για τους επόμενους μήνες.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που σήμερα 2 χρόνια μετά, τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μας, είναι σε όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης και σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης διακινούνται σε πολλά καταστήματα της χώρας μας, και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με την παραγωγή φέτας και τώρα έχουμε επεκταθεί στο λαδοτύρι, τη βιολογική φέτα, το γιαούρτι, τη μυτζήθρα και άλλα γνωστά παραδοσιακά και πιο μοντέρνα προϊόντα».

Το κίνητρο του Συνεταιρισμού για την παραγωγή προϊόντων, σημειώνει ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης, ήταν κυρίως η αύξηση της τιμής του γάλακτος. «Το 2018 η τιμή του γάλακτος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα γεγονός που έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να διεκδικήσουμε μερίδιο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, θεωρώ όμως ότι δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανώλης Κωνσταντιδέλλης αναφέρθηκε στη γενικότερη δραστηριότητα του Συνεταιριστικού κινήματος στη Λέσβο καθώς και στα σχέδια ανάπτυξης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για το μέλλον.

«Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να ενταχθούν στους συνεταιρισμούς της περιοχής τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους παραγωγούς. Όταν είσαι μόνος τα προβλήματα σου φαίνονται βουνό, όταν όμως είσαι μαζί με ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινά συμφέροντα τότε έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα.  Το μέλλον της χώρας μας και του πρωτογενή τομέα, βρίσκεται στο Συνεταιριστικό κίνημα.

Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο δραστηριοποιούνται αρκετοί μεγάλοι συνεταιρισμοί, η οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, πώληση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων με σημαντικό κύκλο εργασιών. Εμείς ως Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετέχουμε σε πολλά από αυτά. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία δικού μας τυροκομείου και μονάδας παραγωγής διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και να κρατήσουμε μέσα από αυτές τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τεχνική σύσκεψη με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ για την ακαρπία του ελαιώνα

Ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου Δημήτρη Μπόλος, στη συνάντηση με τον Πανάγο Κουφέλο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον ελαιώνα του νησιού
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει την ελαιοπαραγωγή»

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τα προβλήματα καρπόδεσης στον ελαιώνα του νησιού μας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πολυετείς έρευνες θα αποδείξουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον ελαιώνα»

Ο γεωπόνος Δημήτρης Γιασσάς αναφέρεται στο φαινόμενο της πρόωρης ανθοφορίας της ελιάς και στην καταστροφή του ανθού από τις υψηλές θερμοκρασίες της άνοιξης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

15 θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας

Προκήρυξη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Όχι στον αποκλεισμό μικρών τουριστικών επιχειρήσεων από τις ενισχύσεις»

Ερώτηση Μπουρνού και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ανάπτυξης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε απόγνωση οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Αναξο

Ακυρώθηκε το μοναδικό charter από Πολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης του προορισμού της Λέσβου. Μία από τις αιτιολογίες που ανέφερε η εταιρεία είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του νησιού
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

20 θέσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει το Λεσβιακό ελαιώνα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και ζητά τη λήψη μέτρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βραβευμένο λάδι από τη Γέρα με μεράκι και αγάπη

Ο παραγωγός και τυποποιητής Γρηγόρης Γλιγλής αναφέρεται στη δωδεκαετή πορεία του στην τυποποίηση ελαιολάδου, τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις διακρίσεις μέσα από τους διαγωνισμούς
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Η ταινία Σμύρνη μου αγαπημένη μπορεί να προβάλλει τη Λέσβο διεθνώς»

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μίλησε για τις δράσεις της περιφέρειας για τον τουρισμό, το κολυμβητήριο, το master plan του λιμανιού και δρομολογημένα έργα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Να παραταθεί άμεσα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις προσφυγικές δομές»

Ο τομεάρχης Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός καλεί τον υπουργό Εργασίας και τον ΟΑΕΔ να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα, ώστε να λήξει η ανασφάλεια των εργαζομένων
ΑΓΟΡΑ

«Η προβολή του ελαιολάδου, εξασφαλίζει την προστιθέμενη αξία του»

Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά για τις διακρίσεις των παραγωγών και τυποποιητών της Λέσβου