× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς πυροπροστασία ο Κινηματογράφος Ερεσού

Αναφορές από στελέχη της Δυτικής Λέσβου ότι το έργο παραδόθηκε ημιτελές, από τη Μυτιλήνη και δεν μπορεί να λειτουργήσει φέτος. Ανησυχία και για τη μελέτη του έργου Παληός – Άγιος Στέφανος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2021

Χωρίς πυροπροστασία ο Κινηματογράφος Ερεσού

Μπορεί ο κινηματογράφος Ερεσού να παραδόθηκε ως έτοιμο έργο, από το Δήμο Μυτιλήνης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, με τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις, ωστόσο ο χώρος ως πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο δεν προβλέπεται να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί στο «Ν» ο δήμαρχος Ταξιάρχη Βέρρος, το έργο παραδόθηκε χωρίς να θεωρείται ολοκληρωμένο αφού δεν έχει προβλεφθεί ενεργητική πυρόσβεση για τον αριθμό ατόμων που προβλέπεται να φιλοξενήσει το κτίριο και στους δύο ορόφους, παρά μόνο για το ισόγειο.

«Για να μπορέσει να λειτουργήσει το κτίριο νόμιμα και με ασφάλεια ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα χρειαστεί να διαθέσει τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ ακόμη για την τοποθέτηση ολοκληρωμένης ενεργητικής πυροπροστασίας, όπως λέγεται το σύστημα αυτό.

Απαιτείται φυσικά μελέτη και στη συνέχεια δημοπράτηση του έργου προκειμένου να γίνει η τοποθέτηση των συστημάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνουμε όλα αυτά να τα κάνουμε φέτος κι έτσι ο Κινηματογράφος Ερεσού, θα λειτουργήσει από το επόμενο καλοκαίρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς φαίνεται το γεγονός ότι ο Δήμος Μυτιλήνης, δεν φρόντισε για την ολοκληρωμένη πυροπροστασία του κτιρίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, έχει εκνευρίσει αρκετά το Δήμο Δυτικής Λέσβου, τα στελέχη του οποίου, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, με αναρτήσεις τους, στηλιτεύουν το ζήτημα αυτό. Μάλιστα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο Δήμο Μυτιλήνης ότι  δεν απευθύνονται σε ιθαγενείς και σε άσχετους. «Δυστυχώς από έργα τουλάχιστον, έχουμε άποψη. Ποία παράδοση προς χρήση, ρε παιδιά. Χωρίς μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας, πως θα λειτουργήσει; Εννοείται βέβαια ότι θα φροντίσουμε να γίνει ότι πρέπει, αλλά ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί. Ακριβολογώ ή υπερβάλλω άραγε.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Δυτικής Λέσβου εκφράζουν αμφιβολίες για την αρτιότητα της μελέτης ενός άλλου σημαντικού έργου του έργου, του δρόμου Άγιος Στέφανος – Παληός, όπου υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την υλοποίηση από το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο εργολάβος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα ξεκινήσει τις εργασίες σε 20-25 μέρες περίπου, ωστόσο υπάρχουν ψίθυροι  πως ορισμένες αστοχίες θα χρειαστεί να τροποποιηθούν και να διορθωθούν στην πορεία και ίσως να χρειαστεί και συμπληρωματική χρηματοδότηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες