× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου… εν μέσω σκληρού λοκντάουν

Η «Lesvιon olive oil» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2020 και έχει κερδίσει ήδη δύο σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς ελαιολάδου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/5/2021

Εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου… εν μέσω σκληρού λοκντάουν

Το όραμα για τη δημιουργία ενός πρότυπου ποιοτικού ελαιολάδου το οποίο θα κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη καταναλωτών από όλο τον κόσμο, μοιράστηκε με το «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» , ο υπεύθυνος της εταιρείας «Lesvion olive oil» που εδρεύει στην Κώμη της Λουτρόπολης Θερμής Βασίλης Γιακαλής .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασίλης Γιακαλής ο αδελφός του Δημήτρης  και η οικογένειά τους ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την ελαιοσυγκομιδή και την παραγωγή του ελαιολάδου ωστόσο τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα το 2019 αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουν το δικό τους ποιοτικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο θα προσφέρουν στους καταναλωτές με όλες τις γεύσεις, τα αρώματα και τις θρεπτικές ουσίες.

«Ξεκινήσαμε μαζί με τον αδελφό μου Δημήτρη Γιακαλή  να δουλεύουμε την αρχική σκέψη από το 2019 και χρειάστηκε τουλάχιστον ένας χρόνος έως ότου καταφέρουμε να  υλοποιήσουμε την ιδέα μας και να φτιάξουμε την «Lesvion olive oil» τον Απρίλιο του 2020, λίγες μέρες μετά την έναρξη της καραντίνας.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και τον αδελφό του Δημήτρη, να ασχοληθούν με την τυποποίηση του ελαιολάδου, ο Βασίλης Γιακαλής επισήμανε ότι κύριο μέλημά τους εδώ και χρόνια δεν ήταν απλά να παράγουν ελαιόλαδο, αλλά να παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν το οποίο θα αναδεικνύει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και τα αρώματα του λαδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι το έξτρα παρθένο ποιοτικό ελαιόλαδο συμβάλει στην προστασία της υγείας μας, προστατεύει από την κακή χοληστερόλη, από καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλές μορφές καρκίνου.

Η εταιρεία μας μέχρι στιγμής τυποποιεί  τρεις συσκευασίες βιολογικού ελαιολάδου έξτρα παρθένου 250, 500 και 750 ml ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η τυποποίηση μικρότερων συσκευασιών 100 ml για τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, όπου υπάρχει σχετική ζήτηση».

Η εταιρεία Lesvos olive oil παρά το μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση του ελαιολάδου, έχει κερδίσει ήδη δύο βραβεία στο διαγωνισμό του Βερολίνου πέρυσι και φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Γιακαλής πέρυσι η εταιρεία κέρδισε το μετάλλιο ποιότητας και φέτος κέρδισε χρυσό μετάλλιο. «Ξεκινήσαμε σε πρώτη φάση ως εξαγωγική εταιρεία και θεωρώ ότι στο μικρό διάστημα της δραστηριότητάς μας έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα. Τα βραβεία στις εκθέσεις ανοίγουν πόρτες στις αγορές, κυρίως όμως επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας και αποδεικνύουν στην πράξη ότι σεβόμαστε την αξία και την ποιότητα του προϊόντος που παράγουμε.

Η πανδημία γενικότερα, σημείωσε ο Βασίλης Γιακαλής, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και αρρυθμία στην αγορά των προϊόντων και του ελαιολάδου κατά συνέπεια. Γίνεται προσπάθεια τώρα να επιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα, εκτιμούμε όμως ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος έως ότου υπάρξει σταθεροποίηση στο εμπόριο και στη διακίνηση των προϊόντων.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ