× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Ο Στράτος Ιωσηφέλλης, που διακρίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, και σχολές μαγειρικής, φτιάχνει το μενού του «Οινοφόρου»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/5/2021

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Γέννημα, θρέμμα του Μεσοτόπου ο Στράτος Ιωσηφέλλης, 35 ετών σήμερα, αγάπησε από πολύ μικρός την κουζίνα και σήμερα είναι εξωτερικός σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διαμορφώνει μενού μεγάλων εστιατορίων στην Αθήνα, ενώ ετοιμάζει και τα μενού για τις δεξιώσεις του «Οινοφόρου» το προσεχές καλοκαίρι.

Για την πορεία του, όσα έχει πετύχει, αλλά και το τι πιστεύει για τα παραδοσιακά, γευστικά προϊόντα της Λέσβου και την ανάδειξή τους μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Οι γεύσεις των εδεσμάτων της μητέρας και της γιαγιάς του, στο παραδοσιακό καφενείο, «Πάλλας» στην πλατεία του Μεσοτόπου, τον έκαναν να αγαπήσει τη μαγειρική τέχνη, κι έτσι από τη Γ’ Γυμνασίου είχε ψάξει για σχολές μαγειρικής. Η «αποτυχία» τους στις πανελλαδικές εξετάσεις να περάσει στη σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τον έσπρωξε αμέσως να κυνηγήσει το πραγματικό του όνειρο, να γίνει σεφ.

Έτσι σπούδασε στη «Le Monde» στην Αθήνα, και έκτοτε τράβηξε το δρόμο του, επιμένοντας παρά τα όποια εμπόδια. Έχει διατελέσει και διατελεί καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ., όπως και στην «Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων». Συμμετέχει στις δράσεις του «Ελληνικού Πρωινού» υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως Consultant Chef, «μαθαίνοντας» το ελληνικό πρωινό σε ξενοδοχεία και προωθώντας προϊόντα της Λέσβου. Έτσι για παράδειγμα μας εκμυστηρεύτηκε πώς οι χάχλες μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες με αβγό, λαδοτύρι και παστράμι ή πώς μπορούμε να τις κάνουμε μπάρες δημητριακών!

Στον Οινοφόρο, θα διαμορφώσει μενού για δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις του καλοκαιριού, ενώ τον Αύγουστο θα διαμορφώσει επίσης το μενού στον τόπο του, το καφενείο «Πάλλας».

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Μερικές από τις προηγούμενες δουλειές του:

19/12/2016-31/01/2018: Bistro «Quartier d’Athènes» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

10/11/2015-31/05/2016: Μπυραρία «Beer on us» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

03/04/14-30/10/2015: Bar-Restaurant  «Διόσκουροι» στο με τον Chef Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef

1/11/2013-23/03/14: Υπεύθυνος Κουζίνας στο «Άνω Κάτω» στη Γλυφάδα

Οκτώβριος του 2012 έως 15/01/2013: Bar-Restaurant «Baraonda», με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

Καλοκαίρι 2012: Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

13 κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

«Γιατί δεν λέτε ότι πέθαναν εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ;»

Το «Ν» μιλά με διαμαρτυρόμενους σε αναστολή υγειονομικούς του Νοσοκομείου- «Μόνο ένας εμβολιασμένος με βαριά υποκείμενα νοσήματα απεβίωσε στη ΜΕΘ» απαντά η ΜΕΘ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid test σε Μυτιλήνη και Σκουτάρο

Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έρχεται δεύτερη γυναικεία ποδηλατάδα!

Με επιτυχία το πρώτο lady’s ride το περασμένο Σάββατο
ΥΓΕΙΑ

Εξιτήριο για τον 27χρονο που νοσηλεύτηκε με μυοκαρδίτιδα

Είχε παρουσιάσει επιπτώσεις από το εμβόλιο της Pfizer
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στο θαλάσσιο πάρκο Νησιώπης

Τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας του σκάφους με γυάλινο πυθμένα
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τέλος στην «ασάφεια νόμου» για τις σφαγές των ζώων

Ρητά και ξεκάθαρα «στοπ» στις δημόσιες σφαγές ζώων, λέει η «Κιβωτός»
ΥΓΕΙΑ

Δύο νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σε σύνολο 2.126 νέων μολύνσεων κορονοϊού, 39 νεκρών και 342 διασωληνωμένων σε όλη τη χώρα
ΥΓΕΙΑ

Οι εμβολιασμένοι δεν ελέγχονται με τεστ για την είσοδο στο Νοσοκομείο

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το περασμένο Σάββατο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών ο Μουτζούρης

Δήλωση Κώστα Μουτζούρη για τις αναστολές εργασίας εργαζομένων και γιατρών στο χώρο της Υγείας μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid test στη Μυτιλήνη

Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid test στη Μυτιλήνη

Από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα